ARAD: Pași eficienți în modernizarea energetică a Spitalului municipal

Continuă lucrările de renovare energetică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, cei doi constructori asociați, SC TEHNODOMUS SRL și SC MEDICAL LOGISTIC MALL SRL situându-se în graficul asumat.

Lucrările de gospodărire a apei sunt într-un stadiu avansat: s-a turnat stratul de egalizare, radierul și pereții  rezervorului din cadrul Gospodăriei de apă. În plus, la corpul C7 se desfășoară săpături la subsol, la cota -3,65 m, cu îndepărtarea pământului excavat; se montează armătura și cofrajele pentru centurile din beton armat. În prezent, aproximativ 25% din lucrările de săpătură la corpul C7 sunt realizate.

Totodată, reabilitarea șarpantei acoperișului corpului C7 avansează, cu un procent de 25% din lucrări finalizate. În ceea ce privește rețelele tehnico-edilitare de incintă, lucrările de săpare a șanțurilor sunt realizate 20%.

Pe partea de organizare de șantier, progresul este semnificativ, fiind realizat 90%, iar o parte din rețelele exterioare au fost montate, reprezentând aproximativ 20% din totalul acestui tip de lucrări.

Proiectul de renovare energetică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad vizează modernizarea și eficientizarea energetică a două clădiri din incinta fostului Spital Municipal, inclusiv a iluminatului. „Modernizarea Spitalului Județean Arad este o prioritate pentru administrația județeană, un pas decisiv pentru a ridica standardele de eficiență și siguranță în sănătate. Prin aceste investiții esențiale, ne dorim să oferim arădenilor acces la servicii medicale de calitate, într-un mediu modern și bine pregătit pentru nevoile comunității”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Valoarea proiectului de reabilitare energetică este, conform contractului de lucrări, de 33.810.406,81 lei, din care finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență este de 15.334.872,11 lei. Ambele sume include și TVA. Durata proiectului: 36 luni, conform contractului de finanțare: 22.11.2022 – 22.11.2025.

Partajează această știre

Lasă un răspuns