APROAPE 180 DE INTERVENȚII ȘI MISIUNI ALE POMPIERILOR HUNEDORENI ÎN PERIOADA 25 – 27 OCTOMBRIE 2024

În weekend-ul care a trecut, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara au participat la 179 de misiuni și intervenții pentru gestionarea celor 152 de solicitări primite din partea populației și a autorităților, ce au constat în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor sau diverse operațiuni în sprijinul comunităților, dar și în efectuarea a 27 de activități de informare preventivă și recunoaștere în teren.
În aceste 3 zile, echipajele SMURD au răspuns prompt la 126 de solicitări, cele mai multe fiind gestionate de către Detașamentele de pompieri din Deva, Hunedoara, Orăștie și Petroșani.
Sâmbătă, 26 octombrie, echipaje de stingere de la Garda de Intervenție Dobra și Detașamentul Petroșani au intervenit pentru lichidarea a 2 incendii de vegetație uscată. Au fost afectate 5 hectare de teren, în localitatea Panc, iar alte 2 hectare în municipiul Petroșani.
În acest sfârșit de săptămână, echipajele de salvatori au acordat primul ajutor și au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor în cazul a 4 accidente rutiere, fără victime încarcerate, produse în Petroșani (2 accidente) și Hunedoara (2 accidente).
De asemenea, în această perioadă, pompierii hunedoreni au sprijinit Serviciul de Ambulanță Județean, în 9 situații care au impus aceste intervenții.
Totodată, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, echipaje de pompieri din cadrul ISU Hunedoara au efectuat 27 activități de informare preventivă și recunoaștere în teren, iar la alte 11 intervenții s-a acționat în sprijinul comunității.
În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical calificat persoanelor aflate în dificultate.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
Partajează această știre

Lasă un răspuns