Urgenţa Spitalului Municipal Hunedoara va fi extinsă şi modernizată

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Municipal “dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara va fi extinsă şi modernizată, proiectul care stă la baza acestei investiţii fiind aprobat de Consiliul Local Hunedoara, în subordinea căruia se află unitatea medicală.

Noua clădire UPU Hunedoara este prevăzută să aibă trei niveluri – demisol, parter şi etaj, şi o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. Proiectul a primit avizul de oportunitate şi de la Ministerul Sănătăţii.

“Noua secţie de Urgenţă este prevăzută cu toate dotările moderne specifice unei asemenea funcţionalităţi. Ne dorim o secţie modernă, care are circuite separate pentru copii şi pentru adulţi, rezerve, spaţii de aşteptare, cabinetele necesare pentru consultaţii, facilităţile necesare. Proiectul este realizat astfel încât să putem spune că atât pacienţii, cât şi cadrele medicale vor beneficia de toate condiţiile pentru desfăşurarea unui act medical de calitate”, a arătat managerul spitalului, Radu Budae.

Potrivit acestuia, pe lângă reabilitarea spaţiilor existente, se va face şi o extindere prin construirea unui corp de clădire nou.

De altfel, conceptul adoptat este unul în care timpii de aşteptare să fie eliminaţi cât mai mult posibil.

Proiectul de construire a UPU Hunedoara a fost preluat de la Compania Naţională de Investiţii şi adaptat cerinţelor din noul Ghid de finanţare astfel încât să poată obţine finanţarea necesară. Pentru a putea obţine un punctaj mai mare, proiectul va fi depus la etapa de proiect tehnic PT.

Valoarea estimată a noii investiţii se ridică la aproximativ 8 milioane de euro, sumă care include construcţia şi dotările cu aparatură medicală.

Partajează această știre

Lasă un răspuns