Noul Consiliu Judeţean şi preşedintele instituţiei au fost învestiţi în funcţii

Noul Consiliu Jude­ţean Hunedoara şi preşe­dintele instituţiei adminis­trative, Laurenţiu Nistor, au fost învestiţi joi în funcţii, Partidul Social Democrat reuşind să-şi asigure, în urma alegerilor locale de la 9 iunie, majoritatea în legislativul judeţean.
Actualul preşedinte al CJ Hunedoara, reales în funcţie, a declarat în cadrul ceremoniei de învestire că actualii consilieri judeţeni ar trebui să aibă în atenţie administraţia, indiferent de culoarea poli­tică, după exemplul fostului mandat al Consiliului, apreciat ca o reuşită.
„Am spus-o atunci, o spun şi acum: începând de azi, (joi, n.red.), de la depunerea ju­rămân­tului, am jurat credinţă cetăţenilor, oamenilor care ne-au ales în funcţiile de consilieri judeţeni şi preşedinte al CJ Hunedoara. Pe ei trebuie să-i reprezentăm şi nu politica hunedoreană. Cred că bâjbâielile în CJ Hunedoara, fel şi fel de contre (…) nu-şi au locul. Cetăţenii judeţului Hunedoara sunt sătui de scandaluri politice şi doresc de la acest Consiliu Judeţean rezultate, fapte, şi nu vorbe”, a spus preşedintele CJ Hunedoara.

CJ Hunedoara numără 33 de consilieri judeţeni. În urma votului la alegerile locale din 9 iunie, PSD a obţinut 17 mandate de consilier judeţean şi are asigurată majoritatea. În CJ Hunedoara mai sunt reprezentate PNL, cu 9 consilieri judeţeni, şi AUR, cu 7 mandate.
Preşedintele CJ Hunedoa­ra, social-democratul Lauren­ţiu Nistor, a câştigat un nou mandat la conducerea insti­tuţiei administrative, după ce la alegerile locale din 9 iunie a fost votat de 47,67% dintre cetăţenii judeţului.
Prezenţa la vot în judeţul Hunedoara a fost de 48,87%.

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns