Up-date caz dispariție minori Sântandrei: bărbatul de 54 de ani a fost reținut preventiv

În urmă cu puțin timp, ca urmare a probatoriului administrat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, bărbatul de 54 de ani, din Simeria, a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectare a măsurilor privind încredințarea minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare și participație improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și arestare Preventivă Deva și urmează a fi prezentat magistraților, în vederea luării măsurilor legale.

Totodată, față de cei 3 minori a fost instituită măsura specială a plasamentului în regim de urgență, în cadrul unei unități din subordinea D.G.A.S.P.C. Hunedoara. Poliţiştii și procurorii continuă cercetările în acest caz și colaborează cu autoritățile pentru protecția minorilor și pentru a asigura respectarea tuturor prevederilor legale.

Vă reamintim faptul că cei 3 copii, de 7, 9 și 11 ani, precum și tatăl acestora, un bărbat de 54 de ani, din Simeria, au fost preluați în aceastp dimineață de o echipă mixtă, formată din polițiști și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Hunedoara, de la punctul de trecere a frontierei România-Serbia Porțile de Fier 1.

Intervenția a avut loc ca urmare a cooperării polițienesti internaționale dintre autoritățile judiciare din România și cele din Serbia.

Partajează această știre

Lasă un răspuns