Spitalul Judeţean Deva: 128 de stenturi montate într-un an

Un număr de 128 de stenturi au fost implantate pacienţilor cu probleme cardiace care au fost investigaţi, în primul an de funcţionare a Compartimentului de Cardiologie Intervenţională şi Cateterism Cardiac (CCICC) de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva. Pentru judeţul nostru este o premieră, un pas înainte care permite intervenţii rapide atunci când bolnavii cardiaci se confruntă cu probleme.

„În decursul acestui an, 172 de pacienți au beneficiat de proceduri avansate precum coronarografii diagnostice și angioplastie coronariană cu implant de stenturi. Cu un total de 128 de stenturi implantate, aceste intervenții au adus speranță și viață pentru pacienții tratați la Spitalul Județean de Urgență din Deva. Cardiologia intervențională este un domeniu de maximă importanță în tratarea bolilor cardiovasculare, reducând riscurile asociate și asigurând pacienților o recuperare mai rapidă și mai eficientă. Această realizare reprezintă un pas important în îmbunătățirea calității vieții pacienților noștri!

Mulțumesc Ministerului Sănătății pentru alocarea fondurilor necesare achiziționării angiografului și domnului doctor Constantin Blaj, care a investit toată energia și dedicarea în realizarea acestui proiect. Felicit echipa medicală – medici și asistenți – pentru dăruirea și profesionalismul de care au dat dovadă zi de zi, dar și conducerea Spitalului Județean de Urgență din Deva, pentru această premieră și pentru eforturile continue de a transforma spitalul într-o unitate medicală de înaltă performanță”, a transmis preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, cu prilejul evenimentului.

Compartimentul de Cardiologie Intervenţională de la SJU Deva a fost înfiinţat în urmă cu un an printr-o investiţie de peste 984.000 lei finanţată de CJ Hunedoara, în subordinea căruia se află spitalul. Compartimentul beneficiază de un angiograf ultramodern, dar şi de alte echipamente necesare monitorizării şi tratării pacienţilor cu anumite patologii cardiace. Angiograful permite diagnosticarea cardiopatiei ischemice, a stenozelor coronariene şi a infarctului miocardic acut, precum şi tratamentul acestor afecţiuni, respectiv dilatările de artere coronare sau montarea de stenturi.

Partajează această știre

Lasă un răspuns