DAS Deva: Peste 20.000 de lei de la bugetul local pentru dotarea cabinetelor stomatologice școlare

Instrumentar medical, medicamente și materiale sanitare în valoare totală de 20.493 de lei au fost achiziționate de Direcția de Asistență Socială Deva, în lunile septembrie și octombrie, pentru buna desfășurare a activității în cabinetele stomatologice școlare din municipiul Deva, care se află în subordinea instituției.

Produsele au fost achiziționate în funcție de solicitările medicilor și în conformitate cu baremul de dotare a cabinetelor de medicină dentară din unitățile de învățământ, prevăzut de legislația în vigoare. Mare parte dintre aceste produse au fost deja distribuite cabinetului stomatologic care funcționează, începând din anul școlar 2024 – 2025, la Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”.

Informații detaliate cu privire la denumirea și cantitățile produselor achiziționate pot fi consultate pe pagina de internet a Direcției de Asistență Socială Deva – https://dasdeva.ro, Secțiunea Informații publice.

În prezent, rețeaua de medicină școlară din municipiul Deva are 20 de cabinete de medicină generală și alte 3 cabinete stomatologice, iar asistența medicală școlară este asigurată de 7 medici și 29 de asistente medicale – angajați ai Direcției de Asistență Socială Deva, care acordă consultații și tratamente gratuite pentru aproximativ 8.400 de preșcolari și elevi.

Direcția de Asistență Socială Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns