Deva investeşte în locuinţe sociale pentru comunitate

Primăria Municipiului Deva a făcut un pas important în direcția combaterii sărăciei și a excluziunii sociale prin semnarea unui contract pentru construirea unui ansamblu de locuințe sociale pe strada Depozitelor.
Proiectul, finanțat prin programul multianual de construcții locuințe sociale, va însemna realizarea a 132 de noi locuințe, dintre care 116 apartamente cu o cameră și 16 apartamente cu două camere. Aceste unități locative vor oferi un acoperiș celor aflați în nevoie, contribuind la creșterea calității vieții în comunitate.
Valoarea totală a investiției este de 49.908.736,20 lei.

În urma demersurilor făcute de primarul municipiului Deva, Nicolae- Florin Oancea, a fost alocată de către Ministerul Dezvoltării, Lucră­rilor Publice și Administrației suma de 33.260.064,67 lei pentru această investiție. Diferența de 16.648.671,53 lei va fi suportată de la bugetul local.
Investiția presupune construirea pe strada Depozitelor din municipiul Deva a unui ansamblu de locuințe sociale, alcătuit din 4 corpuri modulare separate prin rost seismic, având un regim de înălțime de P+3E.
La exterior se va amenaja un acces carosabil/stradă, spații pentru parcarea autovehiculelor, alei de acces, loc de joacă pentru copii și o platformă pentru depozitarea deșeurilor menajere.
Contractul de execuție lu­crări pentru obiectivul de investiții ,,Amenajare plat­formă betonată, amplasare locuințe modulare și racorduri la utilități” a fost semnat în 8 octombrie 2024, între Primăria Municipiului Deva și Asocierea Băiculescu Construct S.R.L. (Lider de asociere) – Medromtehnology S.R.L. – Promotas S.R.L. – Daroconstruct S.R.L.
Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni de la emiterea ordinului de înce­pere a lucră­rilor.
Combaterea sărăciei și a excluziunii socia­le reprezintă o pri­­oritate poli­tică cheie pentru Comisia Eu­ro­­pea­­nă.
Construirea acestui obiectiv de investiții la Deva se încadrează în politicile guvernamentale de investiții în acest domeniu (pe termen lung: creșterea coeziunii sociale, îmbună­tățirea calității vieții etc.). Prin această investiție, admi­nistrația publică locală oferă o șansă la o viață mai bună, persoanelor care au nevoie de sprijin.

Compartimentul de presă al Primăriei Municipiului Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns