OPINII: „Absurdistanul” versus România!

Incompetența, corupția și ipocrizia – semnele unor guver­nări eșuate.
Când vedem casele oamenilor distruse de inundații, copii rămași pe drumuri și gospodării sub ape, nu putem să nu ne întrebăm: Cine răspunde pentru asta? Răspunsul este simplu – o guvernare mufată la sinecuri, plină de incompetenți numiți politic, care nu dau doi bani pe viețile noastre! Nu mai avem nevoie de reportaje ca cel de la Recorder să ne arate cum o chelneriță ajunge să gestioneze Apele Române, în locul specialiștilor care au avertizat că digurile se vor rupe și că vom avea dezastre.

Ce s-a întâmplat?
Au fost dați afară cei com­petenți, pentru a face loc la pilele partidului! Oameni fără cu­noș­tințe minime, dar bine conectați politic, ne aduc în pragul catastrofelor.
Unde sunt toți cei care ar fi trebuit să fie pe teren? În costume scumpe, la banchete, umflându-se de mâncare pe banii noștri, în timp ce românii rămân fără case și speranță. Se laudă cu posturi și funcții pe care și le-au dat singuri, dar sunt incapabili să gestioneze crizele care ne afec­tează direct.
În timp ce politicienii își aranjează campaniile electorale cu banii mafioților și îi protejează pe cei care ne distrug pădurile, noi ne înecăm în ape, la propriu și la figurat. Nu natura e problema, ci şmecherii şi jegurile politice care ne vând și ne ucid, pe banii noștri! Este timpul să ne trezim și să nu mai tolerăm această ipocrizie nesfârșită! Cum putem să-i mai suportăm pe cei care, în loc să ne protejeze, ne distrug viitorul prin corupție și incompetenta.

România, stat mafiot şi eşuat!
În 2024, cu doar câteva luni rămase până la o nouă rundă de alegeri (parlamentare și prezi­den­țiale), România arată ca un stat care a eșuat în demersul de a demonstra Occidentului că are ce-i trebuie pentru a fi primit în „The Big League”. La noi, criminalii primesc „arest la domiciliu”, de unde dau petreceri cu maneliști și își terorizează vecinii. La ei, primesc de la 25 de ani la „închisoare pe viață”. Despre asta este vorba, văzând scenele revoltătoare din weekend, cu măcelul din Spitalul Pantelimon.
Avem „Interne”, dar nimeni nu mai crede în deviza „Siguranță și încredere”. Ce încredere poți avea în oamenii lui Predoiu, care stau la taifas cu interlopii, le dau ponturi cu privire la raziile puse la cale de șefi, își trag partea din marfa confiscată și câte și mai câte?! Despre siguranță, nici nu mai poate fi vorba, atât timp cât și un spital a devenit câmp de luptă pentru clanurile de infractori.
Legea este pentru fraieri, se laudă șmecherii care știu că nu vor păți niciodată nimic. Presa face puțin tam-tam, câteva televiziuni se reped pe „live-uri” pentru audiențe, apoi vine liniștea, subiectul este dat uitării, iar activitatea de zi cu zi – furt, camătă, șantaj etc. se reia ca și cum nimic nu s-a întâmplat.
Ne place să privim la americani, dar niciodată nu s-a pus problema să împrumutăm de acolo ce este bun. Statele Unite au unul dintre cele mai dure, dar bine puse la punct sisteme de aplicare a legii, autoritatea polițistului și a agentului federal este recunoscută și, mai important, respectată. Iar pedepsele aplicate de judecători sunt, deseori, exemple pentru comunitate, condamnări de zeci de ani pentru diverse infracțiuni venind și ca un avertisment transmis cel cu gânduri necinstite. În caz fericit iau 20+ ani pentru o crimă, asta dacă n-au „norocul” să cadă la un guvernator care permite „pedeapsa cu moartea” în statul său.

Cum este în România?
Numai dacă privim dosarul „Padina” și vedem ce decizie scandaloasă s-a dat ne lămurim. Criminalii au fost lăsați în libertate și dau petreceri cu prietenii, la care invită lăutarii, fac amenințări „live” pe TikTok, își pun acoliții să trimită „semnale” în stânga și-n dreapta că sunt „de neatins, bă!”. Avem și „2 Mai”, tot cu o poveste asemănătoare. La cât se tărăgănează acest caz, mai este puțin și faptele se vor prescrie. Din victime, familiile îndoliate au ajuns să se simtă persecutate și chiar vinovate pentru tot deranjul cauzat clanului Pascu.
„Vom aplica legea la sânge”, se laudă autoritățile la fiecare început de mandat. Avem sânge, așa-i, dar, din păcate, este al românilor măcelăriți de bandele criminale! Ministrul de Interne s-a bătut cu cărămida în piept că va stopa infracționalitatea, însă mandatul său este plin de scandaluri și controverse. Când vreodată se vor simți cetățenii în siguranță în România? De ce este nevoie pentru a merge noaptea, pe străzi, fără teama că nu mai ajungi la destinație? Mai este puțin și Predoiu va prezenta bilanțul MAI de la sfârșit de an… și de mandat, Doamne-ajută! Iar cifre seci, despre câte sute de cazuri au fost rezolvate în 2024. Realitatea este că, în afară de 5-7 TIR-uri oprite cu migranți și câțiva borfași prinși la pont, oamenii legii doar au bifat zile de muncă, n-au prestat în folosul societății române.
Avem și minister al Justiției, dar numai justețe nu găsești acolo, dacă ajungi pe mâna magistraților. Violatorii sunt tratați cu blândețe, drogații au imunitate și nu pățesc nimic indiferent de numărul victimelor, interlopii au înțeles că trebuie să împartă ce produc ca să se bucure de protecție la cel mai înalt nivel.
Pe deasupra, „justițiarii” României primesc și pensii speciale, o anomalie care a speriat Vestul! Dacă un judecător merită pensie specială pentru că lasă în libertate un criminal, iar un procuror pentru că uită în sertar dosarul cazului „sensibil” până se prescrie fapta, atunci medicii care salvează vieți ce mai trebuie să primească, dincolo de salarii și recunoștința veșnică a pacien­ților vindecați? Dar profesorii care i-au învățat pe aceștia tot ce știu, ei de ce nu merită o pensie specială?; nu toți au norocul lui Iohannis să pună mâna pe șase case din meditații!
Absurdistan, așa ar trebui să se numească țara asta, în care se dau prime/indemnizații/pensii speciale doar pentru că unii își fac meseria pentru care oricum sunt plătiți.

Politicienii sunt depășiți de evenimente
Dar nici nu par preocupați să recupereze. Unii merg prin piețe, cred că astfel îi îmbunează pe oamenii scârbiți de ipocrizia și sictirul cu care au fost tratați până acum. Piețele au devenit loc de pelerinaj pentru deputați și senatori numai pe perioada campaniei electorale, adică o dată la patru ani. După ce primesc votul, nu-i mai vezi la față, se telepor­tează în lumea paralelă cu realitatea în care trăiesc – com­bi­națiile personale iau locul muncii în folosul oamenilor, interesele proprii (sau ale corporațiilor, cazul USR) sunt mai importante decât cele ale țării pe care se presupune că ar trebui să o reprezinte în relația cu străinătatea.
Pentru că pacienții spitalelor sunt traumatizați de interlopi care vin cu săbiile în UPU, criminalii scapă nepedepsiți și stau la soare în străinătate, iar polițiștii vânează babe prin piețe pentru că nu fiscalizează pătrunjelul, Romania este un stat eșuat.

Începutul sfârșitului!
Guvernul finanțează inves­tițiile din împrumuturi externe. PNRR-ul s-a blocat, Marcel Ciolacu se laudă degeaba. Banii pentru investiții au majorat datoria externă a României. Legea pensiilor a creat mari nemulţumiri. Presa a amuţit cu privire la consecinţele, erorile şi jongleriile Legii pensiilor. Întâietatea pentru jurnaliştii de casă o reprezintă candidaturile caricaturilor politice la prezidenţiale. Sau, cum s-ar spune, o nenorocire acoperă pe alta.
Sunt împotriva limbajului violent, împotriva manipulării, împotriva minciunilor mediatice, împotriva ducerii cu zăhărelul practicată de guverne, dar un anume echilibru susţinut cu ton de bas pentru o cauză dreaptă mă obligă să-mi spun părerea cu privire la Legea pensiilor, 360/2023. Ce spune ministrul de resort de cele câteva sute de mii de pensionari neîndreptăţiţi decenii la rând, cărora nu li s-a făcut dreptate la recalculare? Cum poate explica seniorilor faptul că „pensionarii” care n-au muncit nicio zi, adică au zero contributivitate, primesc, de la stat, degeaba, 1281 de lei, cu 10-20 de lei mai puţin decât pensionarii care au muncit 10-15-20 de ani?
Unde este echitatea despre care vorbeşte? Aproape un milion de pensionari care au realizat stagiile sus-amintite n-au beneficiat de promisiunea iniţială din proiectul de lege, adică la o vechime de minimum 15 ani, pensionarul să primească 45% din salariul minim brut şi 1% din salariul minim brut pentru fiecare an în plus. Unor pensionari li s-au tăiat sumele iniţiale, greşelile de calcul curg precum apele care au inundat satele din Galaţi, lupta pensionarilor pentru drepturi continuă la ghişeele caselor de pensii, unde cozile infernale pentru plângeri şi contestaţii seamănă cu cele de pe vremea lui Ceauşescu.
Ce are de spus Guvernul des­pre pensiile speciale, dublate de la an la an? Cum se văd aceste pensii speciale, cum se văd erorile şi ororile Legii pensiilor prin luneta puştii sale de vânătoare? Pensiile nesimţite nu sunt date conform contributivităţii! Ani la rând, pensiile specialilor au fost mult mai mari decât contributivitatea. Găsim în lege un mare adevăr şi o mare minciună. Contributivitate pentru căţei, necontributivitate pentru speciali! Totul e strâmb în legea pensiilor, specialii dau tunuri sub umbrela legii, privilegiaţii au devenit mai privilegiaţi. România colcăie de pensionari super-speciali, care ies la pensie la 40-45 de ani şi trăiesc fericiţi, cu privilegii frauduloase.
Legea 360/2023 n-a ţinut cont de mult-trîmbiţata contributivitate, din moment ce puturoşii care n-au muncit nicio zi primesc o pensie egală cu cei care au muncit 10-15-20 de ani. Mai adăugăm hoţiei demonstrate că pensionarii speciali înşfacă 1,5 % din PIB, tot din banii noştri. Statul îi răsplăteşte pe cei care n-au contribuit la sistemul de pensii, în timp ce seniorii care a muncit primesc câţiva lei în plus. Exterminare sigură, să laşi seniorii cu venituri mici într-o vreme în care preţurile alimentelor şi medicamentelor s-au dublat şi urcă în continuare, când vine iarna şi facturile la căldură vor exploda. Angajaţii de la casele de pensii au săvârşit greşeli demne de desfacerea contractului de muncă, au generat costuri suplimentare uriaşe, tot din banii contribuabilului român. Au gestionat cum nu se poate de prost aşa-zisa recalculare, mulţi fiind angajaţi pe pile, fără cunoştinţe în domeniu. În situaţia de faţă, Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii şi ministrul de resort trebuie să părăsească funcţiile. Ce urmează acum? Avocaţii în dreptul muncii au şi ei un mare os de ros. Pentru care trebuie să mulţumească incompetenţei celor care au lucrat şi au pus în aplicare o mizerabilă făcătură a Legii pensiilor. Valul mare de nemulţumiri şi reclamaţii va trimite mii de cereri de recalculare în instanţe.
Să reţinem odată pentru totdeauna! Libertatea noastră, a presei, începe şi se termină acolo unde începe libertatea altor semeni, iar exprimările publice care ţin de estetica urâtului, a imoralităţii şi pornografiei trebuie oprite. Însă, o revoltă în termeni de minima moralia este necesară.
Suntem înecaţi cu forţa în sărăcie, lipsire de drepturi, în impostura şi incompetenţa celor care ne conduc. Nu merităm acest tratament din partea celor care huzuresc din ceea ce fură de la popor prin arta hoţiei instituţionalizate. Nu suntem în aşa hal de degradare morală pentru a mai accepta terfelirea şi umilirea din partea guver­nanţilor, care parafează legi asemănătoare mâzgăliturilor pe care obsedaţii-sexual le fac pe pereţii WC-urilor şi gardurilor publice, când nu-i vede nimeni, cu deosebirea că aici e vorba de obsedaţii de rang şi lux care, sub umbrela prost înţeleasă a puterii, au elaborat o Lege a pensiilor cu exhibări mizerabil-înşelătoare, soldată cu inechităţi, nemul­ţumiri şi proteste, scrie Maria Diana Popescu (art-emis.ro).
Guvernanţii trebuie con­strânşi să-şi elimine cinismul, dispreţul şi sarcasmul vetust faţă de poporul român, faţă de seniorii care au construit şi apărat România. Hoţia şi jongleriile guvernanţilor au ieşit din nou la suprafaţă, au fost prinşi la furat, în mod grosolan, de la cei mai vulnerabili, prin eronata recalculare! Când vom scăpa de hoţii din politica? Alegerile nu aduc nimic bun, vorba românului….Vin ai noştri, pleacă ai noştri, numai fraierii rămân TRIŞTI. Toate aceste minciuni ale celor aleşi demonstrează că politica este falimentară şi trebuie găsite alte minciuni.

Al dumneavoastră, acelaşi,
Prof Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

Lasă un răspuns