COD GALBEN și COD PORTOCALIU de vreme rea în județul Hunedoara!

 Meteorologii anunță precipitații abundente și răcire accentuată a vremii!
🟡 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN
Interval de valabilitate: 28 septembrie, ora 18.00 – 29 septembrie, ora 10.00.
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică, averse însemnate cantitativ 💦. Local, la munte, vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, cu rafale în general de 50…60 km/h. Izolat, vor fi vijelii și va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și, izolat, de peste 30…40 l/mp.
🟠 AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 29 septembrie, ora 10.00 – 30 septembrie, ora 12.00.
Fenomene vizate: ploi torențiale și abundente 💦. În intervalul menționat, și în zona montană din sudul județului nostru, vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 50…90 l/mp și, izolat, de peste 100 l/mp.
La altitudini în general de peste 1700 m este posibil să cadă precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.
Salvatorii montani ai Serviciului Public Județean SALVAMONT HUNEDOARA sfătuiesc turiștii care și-au planificat ieșiri la munte în aceasta perioadă să renunțe la acestea sau să evite cel puțin aventurarea pe creste la altitudini mai mari de 1800 m. Cei care totuși vin în zona montană trebuie să aibă asupra lor echipament de iarnă.
Pentru orice sfat sau informație, salvatorii montani vă stau la dispoziție, non-stop, prin numărul de telefon al Dispeceratului Național Salvamont: 0SALVAMONT (0725826668).
Partajează această știre

Lasă un răspuns