Patrimoniul cultural și tradițiile comunei Bistra sunt prioritare pentru administrația publică locală

Patrimoniul cultural și tradițiile comunei Bistra sunt esențiale pentru administrația locală, fiind recunoscute ca elemente fundamentale ale identității comunității.

În 2010, sub auspiciile primarului Traian Gligor, a fost înființat Centrul de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Tradițional. Acest centru dezvoltă un cadru instituțional modern, care să sprijine activitățile de identificare și promovare a culturii locale, sporind astfel atractivitatea turistică și culturală a comunei.

De-a lungul anilor, activitățile desfășurate de centru au contribuit semnificativ la popularizarea tradițiilor din Bistra și din zona Munților Apuseni, prin participarea tinerilor la diverse evenimente culturale din întreaga țară.

Recent, la Festivalul Concurs „GAL – Pe Mureș și pe Târnave”, doi dintre instrumentiștii centrului, Fabian Balea (taragot) și Ștefan Risteiu (saxofon sopran), au fost onorați cu premiul special al juriului, evidențiind talentul și dăruirea tinerilor artiști.

Primarul comunei Bistra, Traian Gligor subliniază importanța acestor initiative: ,,Le mulțumesc coordonatorilor artistic precum Oana Joldeș și Alin Joldeș, care contribuie la dezvoltarea artistică a copiilor din comună. De asemenea, s-au făcut progrese în diversificarea activităților culturale, incluzând atât dansuri populare, cât și canto popular și instrumente”.

Prin activitățile și evenimentele organizate, centrul nu doar că promovează tradițiile locale, dar și îmbogățește viața culturală a comunității, având un impact pozitiv în rândul tinerilor.

Primarul Traian Gligor mai spune că, tradițiile sunt parte integrantă a identității culturale a nației, fiind esențiale pentru viitorul acesteia. În această viziune, administrația locală continuă să sprijine și să dezvolte patrimoniul cultural, asigurându-se că valorile și tradițiile comunității nu vor fi uitate.

Partajează această știre

Lasă un răspuns