.

Atac dur împotriva Președintelui PNL Hunedoara – Vetuța Stănescu

Într-o recentă postare pe Facebook, fostul senator liberal de Hunedoara, Lucica Dina Muntean, sub titlul „Minciună, demagogie, dezinformare”, a adus o serie de acuzații împotriva Președintelui Organizației Județene  PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu, referitoare la actuala lege a pensiilor. Iată, în cele ce urmează, mesajul senatorului Lucica Dina Muntean.

„Pentru că recent, președintele PNL Hunedoara, a ieșit în spațiul public pentru a-și arăta îngrijorarea și preocuparea pentru mineri, energeticieni și siderurgiști, după ce a votat cu două mâini legea pensiilor în Camera Deputaților, mă văd obligată să intervin și să-i dau o replică.

Eu am demisionat din PNL, deoarece filiala Hunedoara, condusă de doamna Vetuța Stănescu, m-a dezamăgit profund. Și când spun filiala Hunedoara, nu ma refer la oamenii care cred în acest partid, ci la cei care îl conduc. La cei care au pierdut la alegerile locale Consiliul Județean, Primăria Deva și alte primării, la cei care i-au determinat pe mai mulți primari și pe cei doi senatori pe care îi avea să facă un pas în spate, adică mă refer la perdanții ultimilor alegeri, care acum vin din nou să ceară votul hunedorenilor. Mi se pare incredibil tupeul lor și nu pot să îl ignor, pentru că dacă aș face asta, aș deveni complice la o înșelătorie. Vetuța Stănescu se laudă cu merite pe care nu le are. Ea spune că prin amendamentele ei a obținut pensionarea minerilor și a energeticienilor la 47 de ani, ceea ce este total greșit, uitând că 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐝𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐦𝐞𝐮 𝐬-𝐚 𝐨𝐛𝐭̦𝐢𝐧𝐮𝐭 𝐝𝐫𝐞𝐩𝐭𝐮𝐥 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐨𝐫 𝐨𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐚 𝐬𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚 𝐥𝐚 𝟒𝟓 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢, ceea ce este corect.

𝐓𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐝𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞𝐩𝐮𝐬𝐞 𝐥𝐚 𝐥𝐞𝐠𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐢̂𝐦𝐢 𝐚𝐩𝐚𝐫𝐭̦𝐢𝐧 și am dovedit asta atunci când minerii din Valea Jiului acuzau parlamentarii că nu i-au sprijinit. Acum, această doamna deputat revine în forță, pentru a demonstra interesul ei de a repara o mare nedreptate, după ce a votat legea și s-a plâns că eu am refuzat să o votez.  Și să spui că ai votat-o pentru a-i ajuta pe mineri, este o sfidare a bunului-simț! Mai mult, după ce legea era in vigoare, a anunțat că o va amenda, ceea ce era imposibil, demonstrând că nu cunoaște faptul că amendamentele nu se pot depune decât atunci când proiectul de lege se află în lucru în Parlament. Iar astăzi 𝐝𝐨𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐬𝐚̆-𝐢 𝐦𝐢𝐧𝐭𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐬𝐚̆-𝐢 𝐝𝐞𝐳𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐞𝐳𝐞 𝐩𝐞 𝐨𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢 în continuare, anunțând cu surle și trâmbițe că a depus un proiect de modificare a legii. Pentru a o liniști în privința tardivelor ei acte de vitejie, las aici ceea ce s-a menționat în Raportul la propunerea legislativă pentru modificarea Art..51 alin. (1) din Legea 360/2023 a cărei coinițiatoare sunt, în care se consemna respingerea proiectului legislativ:

„Legea 360/2033 privind sistemul public de pensii reprezintă forma actului legislativ agreat cu serviciile tehnice ale Comisiei Europene, iar modificarea propusă duce la încălcarea Art. 24 din Regulamentul (UE) 2021/241 de instituire a Mecanismului de redresare și reziliență, care consacră principiul ireversibilității reformelor”.

Și asta nu pentru că așa ne impune Comisia Europeană, ci pentru că așa au negociat atunci cei care se aflau atunci la guvernare Până în acest moment, eu m-am ținut de cuvânt! Chiar dacă am depus un proiect legislativ cu un grup de parlamentari pentru a-i ajuta pe cei nemulțumiți, care a primit avize favorabile de la Consiliul Legislativ și de la Consiliul Economic și a trecut cu unanimitate de voturi în Comisia pentru drepturile omului, din care fac parte, am avut decența de a nu-l face public până la eliminarea blocajului mai sus amintit. Și asta pentru a nu-i minți pe oameni!

Așa că, atunci când faceți public un astfel de demers, mai informați-vă, doamna deputat! Faptul că vă erijați în conducătoarea grupului de inițiativă în această situație și cereți parlamentarilor hunedoreni să vă ajute, este o altă insultă la adresa celor care au fost alături de mineri, energeticieni și siderurgiști încă de la bun început, spre deosebire de domnia voastră!”

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate