.

Centrul Biblionet se redeschide

În ziua de 16 septembrie, după o perioadă de câteva luni în care a suferit profunde transformări și necesare reabilitări, Centrul Biblionet din cadrul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva și-a redeschis porțile pentru cei interesați în prezența administratorului public al Consiliului Județean Hunedoara, Costel Avram, a managerului Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, Gelu Voicu Bichineț, a managerului Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” Buzău, Sorin Burlacu, și a mai multor utilizatori.

Cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, al președintelui Laurențiu Nistor și al administratorului public Costel Avram, care ne alocă mereu cu generozitate fondurile, Centrul Biblionet al bibliotecii județene a căpătat o înfățișare modernă, elegantă, ocazie cu care le mulțumim pentru întreaga susținere pe care o acordă bibliotecii, pentru deschiderea permanentă manifestată față de proiectele culturale, față de activitățile și realizările instituției noastre.

Dat în funcțiune în urmă cu 16 ani, printre primele astfel de centre deschise în biblioteci județene, Biblionet-ul de la Deva și-a dovedit cu prisosință utilitatea. De-a lungul timpului, un număr de peste 2.000 de persoane au apelat la serviciile de internet gratuite, au participat la cursuri de inițiere în utilizarea calculatoarelor, au beneficiat de consultanță promptă și competentă oferită de colegii noștri bibliotecari.

A fost nevoie, însă, de modernizarea și reabilitarea spațiului în care funcționează Centrul Biblionet cu cele 10 laptop-uri și calculatoare de ultimă generație. Acum, după terminarea lucrărilor și definitivarea ultimelor detalii, întreg spațiul este complet înnoit: au fost înlocuite pardoselile, instalațiile electrice, rețeaua de încălzire, s-a montat un tavan fals, au fost puse ferestre noi, moderne, cu jaluzele elegante, este refăcută tencuiala și întregul spațiu a fost remobilat cu piese noi, de bun gust, estetice și ergonomice.

În plus, Centrul Biblionet este dotat cu un sistem de expunere tip simeză pentru cursanții clubului de arte plastice „Curcubeu”, un curs foarte apreciat de persoane de toate vârstele care doresc să se inițieze în tainele picturii, ale desenului, ale artei grafice.

În aceste „haine noi” Centrul Biblionet al Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva îi așteaptă cu drag pe toți cei care vor să se bucure de multiplele servicii oferite într-un spațiu modern și primitor.

Momentul redeschiderii, dincolo de caracterul festiv, așa cum este firesc, a fost unul emoționant, plin de bucuria datoriei împlinite, o datorie pe care Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva o are față de toți utilizatorii, față de toți prietenii ei.

Cu deosebită considerație,

Manager,

Ioan Sebastian Bara

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate