.

Ceremonie de comemorare a eroilor Detașamentului Păuliș

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a fost prezent la ceremonia de comemorare a eroilor Detașamentului Păuliș, marcând împlinirea a 80 de ani de la bătăliile din septembrie 1944. Evenimentul a avut loc în ziua în care creștinii sărbătoresc Ziua Crucii, moment de reflecție și recunoștință față de sacrificiul suprem al eroilor noștri.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a declarat:„Astăzi, de Ziua Crucii, când creștinii evocă sacrificiul lui Iisus Hristos, ne-am reunit pentru a onora sacrificiul eroilor noștri, care au dat totul pentru apărarea țării. În această zi de reflecție și recunoștință, ne amintim de devotamentul celor care au luptat pentru integritatea și libertatea țării noastre. Curajul lor nu poate fi descris în cuvinte, iar datoria noastră, astăzi, este să păstrăm vie amintirea acestor eroi și să ne asigurăm că generațiile viitoare vor înțelege importanța acestui sacrificiu.”

Președintele Cionca a evidențiat importanța menținerii valorilor naționale și a unității, amintind totodată și contextul geopolitic actual:

„Lupta lor nu a fost în zadar, iar jertfa lor ne obligă să rămânem uniți și să ne apărăm valorile naționale, să protejăm libertatea și integritatea României, așa cum au făcut-o ei. Astăzi, mai mult ca oricând, cu un război în desfășurare la granița României, suntem datori să fim solidari și să prețuim pacea, învățând din lecțiile trecutului.”

Consiliul Județean Arad rămâne un susținător al evenimentelor de rememorare a sacrificiilor făcute de eroii de la Păuliș. Anul acesta, președintele Cionca a oferit moneda comemorativă a eroilor de la Păuliș 80 unor personalități deosebite, care au contribuit la menținerea vie a memoriei acestor evenimente istorice: Eduard Bachide, secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării Naționale, Arhiepiscopul Aradului, dr. Timotei Seviciu, generalulde brigadă dr. Nicolae Tonu, locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „GEMINA”, comandorSilviu Marincaș, colonelul (rtr.) Marcel Lucaciu, și primarul comunei Păuliș, Ioan Turcin.

Președintele Consiliului Județean a subliniat și colaborarea exemplară cu asociațiile de rezerviști și l-a felicitat pe col. Marcel Lucaciu pentru realizarea Muzeului Eroilor de la Păuliș, un spațiu deosebit de important pentru păstrarea memoriei și pentru omagierea eroilor.

Iustin Cionca a încheiat declarația sa cu un mesaj de recunoștință și onoare:

„Recunoștința noastră merge către eroii neamului românesc și către toate forțele care, și astăzi, apără România cu devotament și onoare. Glorie eternă eroilor neamului românesc!”

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Primăria Păuliș și a adus împreună reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, asociațiile de rezerviști, membri ai Batalionului 191 Infanterie, alături de locuitorii din zonă.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate