.

Luncoiu de Jos: O şcoală reabilitată, materiale didactice moderne pentru elevi

Aproximativ o sută de copii din comuna Luncoiu de Jos au început noul an şcolar, ei fiind primiţi cu braţele deschise în şcolile din Podele şi Luncoiu de Jos.

De remarcat este faptul că şcoala gimnazială din Luncoiu de Jos a fost beneficiara unui proiect de eficientizare energetică şi modernizare în valoare de 8,9 milioane de lei câştigat de Primărie, prin PNDL 2, din care 7,5 milioane lei au reprezentat sume nerambursabile de la bugetul de stat, iar diferenţa este cofinanţare locală.

„Este un proiect important şi necesar pentru şcoala gimnazială din Luncoiu de Jos. Lucrările au au fost finalizate. În cadrul acestui proiect au fost realizate toate lucrările care au avut ca obiect reabilitarea şcolii şi ne bucurăm că acum avem spaţii moderne, sigure, adaptate pentru copii”, spunea primarul Călin Dud.

Importanţa acestui proiect este dată de amploarea lucrărilor, care au vizat, între altele, schimbarea acoperişului, refacerea tencuielilor, schimbarea ferestrelor şi tâmplăriei. Au fost efectuate şi dotări ale şcolii cu echipamente moderne şi materiale didactice, de la bănci şi scaune până la videoproiector şi tablă digitală interactivă. De asemenea, au fost achiziţionate laptopuri şi licenţe pentru orele de informatică.

Pentru asigurarea eficientizării energetice, toată şcoala a fost izolată cu vată bazaltică. În plus, s-a reuşit realizarea unui sistem de încălzire care foloseşte centrale cu combustibil solid.

„După toate eforturile făcute de administraţia locală, conducerea şcolii şi constructori am ajuns să avem o şcoală modernă şi foarte bine pusă la punct pentru elevii din comuna noastră”, a concluzionat primarul Călin Dud.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate