.

Sălaşu de Sus: Microbuzele şcolare foarte vechi– o problemă generală

Transportul elevilor la şcoală reprezintă o problemă la nivel naţional din cauza vechimii parcului auto cu care se asigură acest serviciu de către primării. Preluate de administraţiile locale de la Ministerul Educaţiei, unele maşini sunt folosite deja de peste 16 ani şi abia dacă mai pot fi reparate.

„Avem o mare problemă cu asigurarea transportului şcolarilor. Situaţia este una la nivel naţional. Trebuie reînnoite parcurile de microbuze şcolare pentru că deja au o vechime de 16-18 ani. Nu cred că cineva ar folosi bucuros acasă o maşină veche de 18 ani, pentru uzul personal. Microbuzele pe care le avem sunt prea vechi şi multe piese cedează. Abia dacă mai reuşim să primim avize pentru ele”, atrage atenţia primarul comunei Sălaşu de Sus, Ioan Vlad.

În opinia sa, Ministerul Educaţiei ar trebui să se ocupe de mai multe probleme care ţin de funcţionarea sistemului de învăţământ, inclusiv de transportul elevilor, în condiţiile în care autorităţile locale au în grijă starea clădirilor şi asigurarea condiţiilor de funcţionare a şcolilor.

„Ministerul Educaţiei ar trebui să se preocupe de tot ceea ce ţine procesul de educaţie al copiilor, inclusiv asigurarea transportului pentru elevi. Nu preşedintele Consiliului Judeţean şi nici primarul. Ministerul să-şi organizeze activitatea şi să achiziţioneze maşinile necesare pentru transportul copiilor la şcoală. Clădirile sunt ale primăriilor, care fac proiecte pentru dotări şi întreţinere. Asigurăm lemnele de foc, plătim încălzirea şi tot ce mai trebuie. Ministerul trebuie să-şi aloce bani în buget, la începutul anului: avem nevoie de atâtea microbuze şcolare la nivel naţional. Ei ar trebui să aibă situaţia pe fiecare judeţ, în parte, şi să acţioneze în consecinţă”, a punctat primarul Ioan Vlad.

El a adăugat că Primăria Sălaşu de Sus a făcut mai multe demersuri pentru atribuirea unui microbuz şcolar nou, atât la Ministerul Educaţiei, cât şi la nivel de judeţ sau inspectorat, însă, deocamdată, răspunsul favorabil întârzie să apară.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate