.

Gimnastică aerobică: Test util reușit, înainte de Campionatele Mondiale

Cu trei saptămâni înainte de Campio­natele Mondiale de gimnastică aerobică de la Pesaro din Italia, o delegație de gimnaști din România, dintre care mulți componenți ai loturilor naționale de juniori și seniori, au participal la finalul săptămânii trecute la Openul Bulgariei la gimnastică aerobică.
Gimnaștii noștri s-au calificat în 23 de finale la Plovdiv Cup, tricolorii fiind însoțiți de Maria Fumea (membru al Comitetului Executiv al Fede­rației Internaționale de Gim­nas­tică)- șef de delegație, Mădă­lina Cioveie, Laura Ienac, Cristiana Spînu, Ramona Socarici și Arina Banta- antre­noa­re, Mariana Mezei și Bogdan Banta- arbitri, iar la final au cucerit15 medalii.
Seniorii se întorc cu patru medalii: două de aur (Leo­nard Manta – Individual masculin, Daniel Țavoc, Leonard Manta, Larisa Șuiu, Darius Branda, Vlăduț Popa – Grup), una de argint (Claudia Ristea, Daniel Țavoc, Leonard Manta la Trio) și una de bronz (Daria Mihaiu/Darius Branda la Perechi mixte).
Juniorii au câștigat trei medalii de bronz pentru juniori: Maria Vrâncianu Panciu- Individual feminin, Maria Vrâncianu Panciu, Isabel Colioglu, Bianca Voicu – Trio, Maria Vrâncianu Panciu, Raisa Alexe, Alexandra Andrei, Melissa Fărcuța, Emma Rotaru – Grup.
La categoria celor mai mici gimnaști înscriși în concurs (9-11 ani), România a urcat de 8 ori pe podium: trei medalii de aur (Nadia Zelesneac – Individual feminin, Robert Ristea –Indi­vidual masculin, Nadia Zelesneac/Robert Ristea- Pe­rechi mixte), trei medalii de argint (Ilinca Goncear, Iris Apostol, Nicole Toma, Ema Chen, Thea Geanaliu- Grup,
Ilinca Goncear/ David Dinu-Perechi mixte, Natalis Chiosea, Nadia Zelesneac, Robert Ristea – Trio), două de bronz (Nicole Toma- Individual feminin, David Dinu- Individual masculin).
Privind atent enumerările de mai sus să menționem că gimnastul devean Daniel An­ton a reușit o clasare excelentă pentru vârsta lui la individual unde a ocupat locul patru la nivelul juniorilor iar în proba de perechi mixte, unde a făcut cuplu cu Bianca Voicu, ambii fiind legitimați la LPS Cetate Deva și reprezentând fără niciun bonus și secția de la CSM Deva, cei doi au ocupat locul patru . De menționat că la ambele probe sportivii din Deva au ratat podiumul de premiere la diferențe infime de puncte.
Revenind la concursul de la Plovdiv, acesta s-a dovedit a fi un foarte reușit test de verificare pentru sportivii din țara noastră înainte de Campio­natele Mondiale din Italia la care este posibil să îi vedem printre participanți și pe cei doi sportivi de la clubul din Deva.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate