.

164 de intervenţii ale pompierilor hunedoreni în perioada 30 august – 1 septembrie 2024

În acest weekend, pompierii militari din cadrul I.S.U. Hunedoara au participat la 164 de misiuni și intervenții, majoritatea constând în gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.
Echipajele SMURD au răspuns prompt la 129 de solicitări, cele mai multe fiind gestionate de către Detașamentele de pompieri din Deva, Orăștie, Hunedoara și Petroșani.
În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, echipajele operative au acționat pentru stingerea a 6 incendii, dintre care îl amintim pe cel din data de 1 septembrie 2024, când pompieri ai Detașamentului Petroșani au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din orașul Petrila. A ars materialul lemnos din componența acoperișului, pe o suprafață de 30 metri pătrați, iar cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor a fost scurtcircuit electric.
În aceeași dată, echipaje ale Detașamentului Deva au acționat pentru stingerea unui incendiu de plante furajere izbucnit la un saivan din localitatea Simeria.
Flăcările au afectat furajele depozitate, porumb și făină, dar și elemente de construcție ale saivanului.
Nu s-au înregistrat victime, iar cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost focul dechis în spații dechise.
În aceste 3 zile, echipajele de pompieri au acționat pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor în cazul a 4 accidente rutiere care s-au produs în localitățile Deva, Hațeg, Luncoiu de Jos și Petroșani.
Pompierii militari hunedoreni au intervenit, în această perioadă, pentru stingerea a 7 incendii de vegetație în urma cărora a ars vegetația uscată pe o suprafață totală de aproximativ 40.000 de metri pătrați.
Vineri, 30 august 2024, pompieri din cadrul subunităților ISU Hunedoara au efectuat 2 activități de informare preventivă și recunoaștere în teren.
De asemenea, în cele 3 zile ale weekend-ului, pompierii au participat la 12 acțiuni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara, iar alte 4 misiuni au constat în diferite intervenții realizate în sprijinul comunității.
În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical calificat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate