.

PSD asigură echitate și dreptate pentru recalcularea pensiilor

În urma procesului de recalculare a pensiilor, un număr de 3,8 milioane de seniori din România vor beneficia de venituri majorate, garantând astfel echitate și dreptate în sistemul de pensii. Acest proces de recalculare asigură faptul că nicio pensie nu va scădea, iar 8 din 10 pensionari vor primi sume mai mari decât cele pe care le primeau anterior.
Stabilitatea veniturilor pensionarilor este garantată
Indiferent de rezultatul recalculării, indiferent de abordările populiste afișate de anumiți politicieni în aceste zile, fiecare pensionar va primi începând cu luna septembrie cel puțin aceeași sumă pe care a primit-o în luna august. PSD garantează stabilitatea veniturilor pensionarilor și protejarea drepturilor acestora.
Recalcularea pensiilor a fost realizată pentru a elimina inechitățile din sistem, asigurând că persoanele cu muncă și contributivitate egală primesc pensii egale. Aceasta este o măsură esențială pentru a restabili încrederea pensionarilor în sistemul de pensii.
Peste 82% dintre pensionari vor primi mai mult! În urma recalculării, pensiile vor crește în medie cu 27%, reflectând angajamentul PSD de a oferi venituri decente celor care au muncit o viață întreagă.
Nicio pensie nu va fi diminuată
În ceea ce privește protejarea categoriilor vulnerabile, hunedorenii trebuie să știe adevărul: cei care beneficiază de această indemnizație nu vor suferi nicio pierdere în urma recalculării, păstrând valoarea avantajoasă a acesteia.
Toate pensiile au fost verificate cu atenție în procesul de recalculare, cu o rată de erori sub 2%. În cazul în care există pensionari nemulțumiți de rezultatele recalculării, aceștia au dreptul legal de a contesta decizia, fiind încurajați să urmeze procedura amiabilă cu Casa de Pensii pentru a rezolva orice neclarități.
PSD face un apel ferm către toate partidele politice să nu transforme acest proces important de recalculare a pensiilor într-un subiect de luptă politică. Este important ca toți liderii politici să evite transmiterea de mesaje distorsionate care ar putea crea panică în rândul vârstnicilor.
Angajamentele PSD pentru seniori
De-a lungul timpului, PSD a demonstrat că este singurul partid care a crescut pensiile de fiecare dată când s-a aflat la guvernare și a avut capacitatea de a repara nedreptățile provocate de guvernările de dreapta. De la adoptarea Legii pensiilor publice în 2019 până la eliminarea restricțiilor impuse de PNRR și creșterea punctului de pensie, PSD a fost și va rămâne un apărător consecvent al drepturilor pensionarilor.
PSD va continua să lupte pentru a asigura venituri cât mai decente și o viață mai bună pentru toți pensionarii din România. Acest angajament reprezintă fundamentul politicii noastre sociale, pe care o vom urma cu determinare și responsabilitate, ca și până acum!
Laurenţiu Nistor
Preşedintele PSD Hunedoara
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate