.

„Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”

A VIII-a ediție a Conferinței Naționale „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă” va avea loc marți, 1 octombrie 2024, începând cu ora 10:00, la Teatrul Național „I.L. Caragiale”, din București.

Evenimentul este organizat de Fundația Regală Margareta a României și are ca scop promovarea unor soluții inovatoare și eficiente pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice din România.

Înscrierile se pot face pe pagina oficială a conferinței, accesând link-ul: https://www.frmr.ro/evenimente-si-campanii/conferinta-ziua-varstnicului/.

Conferința va reuni peste 120 de specialiști din toată țara care își desfășoară activitatea în domeniul serviciilor sociale pentru seniori, dar și persoane vârstnice care inspiră prin atitudinea și mentalitatea lor.

De asemenea, experți în domeniul senectuții, din țară și din străinătate, vor împărtăși din experiența lor, aducând în discuție cele mai recente statistici despre persoanele vârstnice, măsurile guvernamentale privind protecția acestora, precum și nevoile identificate în rândul seniorilor prin linia gratuită „Telefonul Vârstnicului”, care a înregistrat peste 100.000 de convorbiri în cei aproape 9 ani de funcționare.

Pe de altă parte, în cadrul conferinței vor fi prezentate soluții inovative și eficiente pentru seniori, testate la nivel național și internațional, precum și exemple de bune practici în domeniu, care pot fi implementate și în comunitățile participanților.

Conferința Națională „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă” este unul dintre cele mai reprezentative evenimente dedicate specialiștilor din sfera serviciilor sociale pentru seniori și se desfășoară în fiecare an pe data de 1 octombrie, când este celebrată „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice”.

Conform datelor celui mai recent recensământ (2021), populația rezidentă a României numără aproape 20 de milioane de persoane, dintre care o cincime au vârste de 65 de ani și peste. De asemenea, cifrele raportate de Institutul Național de Statistică la 1 ianuarie 2024 arată o accentuare a fenomenului de îmbătrânire demografică, populația de 65 de ani și peste depășind cu aproape 30% populația tânără, în vârstă de 0-14 ani.

La nivelul județului Hunedoara, persoanele în vârstă de 65 de ani și peste reprezintă 20% din totalul celor aproximativ 430.000 de locuitori și mai mult de jumătate dintre acestea (56%) sunt bărbați, conform INS.

 Direcția de Asistență Socială Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate