.

Precizări de la APAPROD: Utilizarea hidranților racordați la rețeaua publică de apă potabilă

Ca urmare a unor semnalări din spațiul public referitoare la existența unor hidranți deschiși, facem următoarele precizări:
Apa Prod realizează periodic intervenții la rețele de apă, atât pentru lucrări de mentenanță, cât și pentru remedierea avariilor. Aceste intervenții necesită operațiuni de lucru care influențează funcționarea în parametrii normali a sistemului de distribuție a apei potabile.
În cazul avariilor, procesul tehnologic impune golirea de apă a tronsonului de rețea unde se intervine prin deschiderea hidrantului din aval de locul intervenției. La finalul lucrării se deschide hidrantul din amonte pentru aerisirea sistemului. Durata celor două manevre diferă în funcție de dimensiunea conductei și lungimea tronsonului afectat. De asemenea, deschiderea hidranților se face și pentru spălarea tronsonului de conductă din zona în care a avut loc lucrarea de mentenanță sau de eliminare a avariei.
Precizăm că apa utilizată în procesele de spălare a rețelelor de alimentare, care curge din hidranți, nu este facturată populației, ci ea reprezintă un consum care face parte din procesul tehnologic.
Lucrările de mentenanță și de spălare a rețelelor de apă potabilă după avarii, mențin în sistemul de distribuție a apei parametrii de potabilitate impuși de legislația din domeniu și cu care apa pleacă din stațiile de tratare.
Furnizarea unei ape sigure, de calitate, implică o activitate susținută din partea companiei pentru funcționarea sistemului complex prin care apa potabilă ajunge în casele noastre și este obiectivul principal al APA PROD DEVA.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate