.

 Elisabeta Lipă, mulțumită de realizările sportivilor români la Paris 2024

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat, luni, la întoarcerea ultimilor sportivi români de la Jocurile Olimpice, că numai împreună, sportivi, antrenori şi conducători, pot face ca ediţia de la Los Angeles din 2028 să fie şi mai bună decât cea de la Paris.    
“Vreau să-i felicit pe toţi sportivii şi pe toţi profesioniştii care au stat în spatele lor şi i-au ajutat pe parcursul acestui ciclu olimpic să fie cei mai buni dintre cei buni la Jocurile Olimpice. Nu de fiecare dată ne iese, dar de fiecare dată învăţăm şi primim o lecţie. Eu sunt ferm convinsă că vom fi mult mai puternici la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice. Cred că împreună putem să facem ca Los Angeles să fie mult mai bun decât Paris. A venit finalul acestei ediţii a Jocurilor Olimpice şi acum ne putem bucura pentru acest loc 23 ocupat de România în clasamentul medaliilor. Ne bucurăm toţi pentru aceste nouă medalii”, a afirmat presedinta ANS.
“Mulţumesc pentru tot ce ceea ce ne-aţi oferit la aceste Jocuri. Pentru unii dintre voi am plâns, pentru alţii ne-am bucurat, dar aşa este sportul, unul câştigă, altul pierde. Însă noi vă iubim pe toţi în egală măsură şi avem încredere că veţi reprezenta România în viitor şi mai bine”, le-a transmis sportivilor preşedinta ANS.
Elisabeta Lipă a menţionat că federaţiile vor intra în curând în posesia finanţărilor pentru partea a doua a anului dintr-un fond de rezervă.
“Se ştie că federaţiile au fost finanţate mai întâi pentru primele şapte luni ale anului, iar loturile olimpice au intrat în totalitate în finanţarea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Iar pentru cei care îşi fac griji legat de ceea ce se întâmplă în partea a doua a anului, aduc veşti bune, în sensul în care federaţiile vor intra în posesia unei finanţări dintr-un fond de rezervă pentru a-şi duce mai departe obiectivele. Pentru că Paris 2024 s-a terminat, dar a început Los Angeles 2028”, a precizat Lipă.
Ultima parte a delegaţiei României, alcătuită din sportivi şi antrenori de la haltere, lupte, tenis de masă, polo şi atletism, a revenit, luni, de la Jocurile Olimpice de la Paris, fiind întâmpinată la Salonul Oficial al Aeroportului ”Henri Coandă” de reprezentanţi ai federaţiilor, ai cluburilor, precum şi de familii şi prieteni.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate