.

Gimnastică   România are o medalie de bronz la gimnastică după 12 ani 

Federația Română de Gimnastică dorește să anunțe faptul că TAS, printr-o comunicare oficială transmisă  marț a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, și Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul.
TAS a subliniat că pe parcursul procedurilor “s-a stabilit în mod concludent prin înregistrările oficiale furnizate de Federația Internațională de Gimnastică, necontestate de nicio parte în timpul procedurilor” faptul că acea contestație depusă de dna. Landi a fost transmisă tardiv, după limita de 1 minut. ‎
Gimnasta Ana Maria Bărbosu s-a clasat iniţial pe locul al treilea, cu 13,700 puncte, în întrecerea desfăşurată la începutul săptămânii trecute, dar a fost retrogradată pe poziţia a patra după ce echipa SUA a depus o contestaţie la scurt timp după ce Chiles şi-a încheiat exerciţiul, ceea ce a dus la creşterea notei americancei de la 13,666 la 13,766, suficient pentru ca aceasta să urce de pe locul 5 pe 3 şi să o depăşească astfel pe reprezentanta ţării noastre.
România a adus cazul în faţa TAS, care a decis ca Chiles să primească nota iniţială, pe motiv că SUA a trimis contestaţia sa după termenul limită de un minut şi, în consecinţă, aceasta trebuie anulată.
Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a precizat că va respecta decizia TAS de acorda medalia de bronz Anei Bărbosu, iar CIO a anunţat la rândul său, duminică dimineaţă, că acceptă “modificarea clasamentului de către FIG” şi va “realoca medalia de bronz” gimnastei române.
        Ulterior, USA Gymnastics a informat că a trimis “o scrisoare şi dovezi video la Tribunalul de Arbitraj Sportiv care stabilesc în mod concludent că solicitarea antrenoarei Cecile Landi de a depune o contestaţie a fost făcută la 47 de secunde după publicarea notei”.
          Organismul american a declarat că solicită revizuirea hotărârii TAS şi acordarea medaliei de bronz gimnastei Jordan Chiles, pe baza noilor dovezi.
          Titlul olimpic la sol a revenit braziliencei Rebeca Andrade, învingătoare în faţa americancei Simone Biles (argint), care a plecat la rândul ei acasă cu trei medalii de aur cucerite la Paris, la individual compus, în concursul pe echipe şi la sărituri.
           Luni, la revenirea în ţară de la Paris, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a precizat că medalia de bronz din finala de la sol va ajunge în România până la sfârşitul acestei săptămâni.
         Mai mult, Federaţia Română de Gimnastică a subliniat că propunerea de a se acorda medalii de bronz tuturor celor trei gimnaste care au luptat pentru ea în finala de la sol, Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca-Voinea, la Jocurile Olimpice de la Paris, a fost lansată de avocaţii săi.
          ”Federaţia Română de Gimnastică a luat act de acuzaţiile existente la nivel internaţional şi doreşte ca prin prezentul comunicat de presă să clarifice anumite aspecte extrem de importante. Iniţiativa de a se acorda medalii de bronz către toate celei trei sportive, Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca-Voinea, a fost lansată de către avocaţii Federaţiei Române de Gimnastică, cu acceptul prealabil al Federaţiei. Conducerea FRG, prin intermediul reprezentanţilor convenţionali, a depus toate diligenţele necesare pentru ca acest consens să fie atins. Subliniem faptul că au existat anumite solicitări din partea americană pentru ca acest deziderat să fie îndeplinit, solicitări pe care partea noastră le-a acceptat de fiecare dată, aspect apreciat de către reprezentantul convenţional al părţii americane, se arată într-un comunicat publicat pe contul de Facebook al federaţiei.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate