.

Mini-vacanţă de Sfânta Maria cu spectacole şi distracţii pentru toate vârstele şi preferinţele, în Hunedoara

Manifestările ocazionate de mini-vacanţa de Sfânta Maria au început în Hunedoara încă de marţi seara, la Centrul Cultural „Corviniana”, locul în care a avut loc un spectacol folcloric. Artişii Ansamblului Haţegana, în colaborare cu membrii Ansamblului „Leleşana” au oferit publicului recitaluri autentice şi au reconstituit pe scenă ritualul pădurenesc de nuntă, un obicei unic în Europa (cine doreşte să vadă ori să revadă spectacolul de aseară o poate face accesând link-ul – https://www.facebook.com/PrimariaHunedoara/videos/1049482953423679 ).
Zilele acestea, oraşul este cuprins din nou de febra fotbalului: astăzi, de la ora 17.00, Corvinul joacă în Kazahstan, cu FC Astana, în turul III preliminar al UEFA Conference League. Ca de obicei, meciul va putea fi urmărit şi pe ecranele din faţa Casei de Cultură.
Apoi, duminică, de la ora 11.00, pe stadionul din Hunedoara, echipa „corbilor alb-albaştri” debutează în noul sezon de Liga a II-a împotriva celor de la CS Afumaţi.
În tot acest timp, Muzeul „Castelul Corvinilor”, Grădina Zoologică şi Ştrandul Corviniana funcţionează după programul obişnuit:
– Castelul Corvinilor: 09.00 – 20.00
– Grădina Zoo: 10.00 – 19.00
– Ştrandul Corvina : 09.00 – 21.00.
În plus, la Castelul Corvinilor, în Curtea Husarilor, de mâine (15 august) şi până duminică se desfăşoară „Târgul de Sfânta Maria” – târg al producătorilor locali .
Tot la Castel, în Turnul vechi de poartă, vineri, de la ora 16.30, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură InterArt Aiud.
Din „agenda” pentru zilele următoare nu va lipsi nici recitalul „Old Band” – sâmbătă, de la ora 18.00, la filigoria din Parcul Tineretului.
„Trenuleţul piticilor” va fi şi el la datorie, sâmbătă şi duminică seara (de la 18.00 la 21.00), pe traseul său de vară obişnuit din jurul Parcului Tineretului (b-dul Rusca, b-dul Dacia, str. Avram Iancu, revenire la staţia de plecare/sosire de pe b-dul Rusca).
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate