.

*ROADPOL – SPEED – Acțiune pentru impunerea respectării regimului legal de viteză pe drumurile publice din județul Hunedoara

În cursul zilei de 08 august a.c., în intervalul orar 15.00-19.00, polițiștii rutieri au acționat pe cele mai tranzitate artere din județul Hunedoara, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Acțiunea a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și face parte din Planul de operațiuni Roadpol pentru anul 2024, desfășurându-se simultan în toate statele Uniunii Europene, în perioada 5-11 august a.c.

Polițiștii au utilizat aparatele radar din dotare, precum și aparatele de testare a consumului de alcool și droguri și au beneficiat și de sprijinul specialiștilor Agenției Naționale Antidrog (C.P.E.C.A. Hunedoara), care au oferit conducătorilor auto recomandări preventive și materiale informative privind riscul la care se expun consumând alcool sau droguri.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat, la nivelul județului Hunedoara, 88 de sancțiuni contravenționale, dintre care 64 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 3 permise de conducere (pentru nerespectarea regimului de viteză) și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum sau trafic rămâne una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere în județul Hunedoara.

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2024, în judeţul Hunedoara, din cauza vitezei neregulamentare, au avut loc 13 accidente rutiere grave, în urma cărora 3 persoane au decedat şi 11 au fost rănite grav.

Precizăm că acțiunile polițiștilor pentru impunerea respectării regimului legal de viteză continuă.

 Fiți responsabili în trafic! Conduceți prudent și în siguranță!

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate