.

Modelele listelor de susţinători la alegerile prezidenţiale şi parlamentare, publicate

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că a publicat modelele listelor susţinătorilor la alegerile prezidenţiale şi la cele pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2024, care vor putea fi accesate pe pagina web a instituţiei, www.roaep.ro, precizând că pot fi strânse semnături pentru susţinerea candidaturilor la aceste alegeri.

Potrivit unui comunicat al AEP transmis vineri, modelele listelor pot fi descărcate în format .PDF din secţiunile Alegeri Prezidenţiale 2024/Candidaţi şi Alegeri Parlamentare 2024/Candidaţi, la următoarele linkuri: https://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2024/07/Lista-sustinatorilor-prezidentiale.pdfhttps://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2024/07/Lista-sustinatorilor-parlamentare-2024.pdf.

Modelul listei susţinătorilor utilizat la alegerile prezidenţiale este prevăzut în Anexa la Legea nr. 370/2004 alegerea Preşedintelui României, iar modelul utilizat la alegerile pentru Legislativ este prevăzut în Anexa nr. 2 la Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

AEP informează că, în urma publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a Hotărârii Guvernului nr. 755/2024 şi a Hotărârii Guvernului nr. 756/2024, pot fi strânse semnături pentru susţinerea unei candidaturi la alegerile prezidenţiale şi parlamentare.

„De asemenea, menţionăm că un alegător poate susţine mai mulţi candidaţi la alegerile pentru Preşedintele României din 24 noiembrie 2024, respectiv poate susţine mai multe liste de candidaţi sau candidaţi independenţi la alegerile parlamentare din data de 1 decembrie”, mai arată AEP. https://tvrinfo.ro/

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate