.

O elevă din Brad, medaliată cu argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete

Felicitări echipei României participantă la a patra ediție a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Fete (EGOI), competiție desfășurată la Veldhoven, în Olanda, în perioada 21-27 iulie 2024!
Au participat 195 de concurente din 57 de țări, dintre care 22 de pe alte continente, transformând astfel competiția într-o veritabilă olimpiadă internațională pentru fete.
Rezultatele obținute de cele patru eleve din echipa noastră sunt:
Petcu Ana-Maria, clasa a XI-a, Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, București, Medalie de Argint
Pașca Ioana Mihaela, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Brad, Medalie de Argint;
Morariu Iulia-Ela, clasa a VII-a, Colegiul Național Emil Racoviță,”Hai La Olimpiada”; Cluj Napoca, Medalie de Bronz;
Ipate Elisa, clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, București, Medalie de Bronz.
Rezultatele sunt cu atât mai meritorii cu cât ele se află la prima participare la o competiție internațională, ca reprezentante ale echipei naționale. De remarcat este faptul că Iulia Morariu reușește să doboare recordul de cea mai tânără elevă medaliată în cadrul acestei competiții, de-a lungul celor 4 ediții!
Astfel, România reușește menținerea pe poziția a IV-a în clasamentul european all time, cu un total de 13 medalii (3 aur, 7 argint și 3 bronz).
Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative:
Daniela Lica – Centrul Județean de Excelență Prahova, Ploiești
Mihaela Cismaru – Universitatea din Craiova
Consecventă proiectelor sale, SEPI va continua pregătirea și stimularea performanței în informatică a fetelor din România, prin organizarea în toamnă a celei de a doua ediții a Girls’ Programming Camp, o tabără de pregătire a elevelor pentru viitoarele ediții ale EGOI.
Felicitări și succes în continuare!!! ❤️
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate