.

Într-o săptămână, 40 de conducători auto au rămas fără permis pentru abateri la regimul circulaţiei rutiere

Polițiștii rutieri continuă acțiunile de control în trafic, având ca scop reducerea numărului de accidente rutiere și salvarea de vieți omenești. 40 de conducători auto au fost scoși temporar din trafic, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce autovehicule, ca urmare a comiterii unor abateri la regimul circulației rutiere

În perioada 22 – 28 iulie 2024, polițiștii Serviciului Rutier Hunedoara au desfășurat, pe drumurile publice din județul Hunedoara, o serie de activități destinate prevenirii și a combaterii infracțiunilor de conducere, pe drumurile publice, a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.
În perioada menționată, polițiștii implicați în activitățile de control au oprit în trafic și au testat 1.310 de conducători de autovehicule, pentru a determina eventuala prezență, în organism, a alcoolului ori a substanțelor psihoactive.
În urma aspectelor constatate, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale pentru conducerea unui autovehicul de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice, situații în care au luat și măsura complementară de suspendarea dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă determinată de timp.
De asemenea, polițiștii rutieri au constatat 4 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, acestea vizând conducerea unui autovehicul având o alcoolemie peste limita admisă.
În cadrul activităților derulate în cursul săptămânii anterioare, polițiștii rutieri au aplicat 815 de sancțiuni contravenționale, pentru diferite abateri la regimul circulației rutiere (în special pentru depășirea limitei legale de viteză, neportul centurii de siguranță sau utilizarea telefonului mobil) – în 35 dintre situații fiind luată și măsura complementară de suspendare temporară a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Exemple semnificative:

1. La data de 27 iulie 2024, în jurul orei 23:45, polițiștii Formațiunii Rutiere Aninoasa au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 37 de ani, din municipiul Vulcan, care conducea un autoturism pe aleea Muncii, din Vulcan, deși ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Ca urmare a testării bărbatului cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație alcoolică de 0,54 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
2. La data de 28 iulie 2024, în jurul orei 17:40, un bărbat de 41 de ani, din localitatea Orăștioara de Sus, în timp ce conducea un motociclu pe DJ 705J, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, iar urmare testării alcoolscop s-a constata faptul că acesta prezenta o concentrație alcoolică în aerul expirat de 1,38 mg/l, alcool pur.
De asemenea, în urma verificărilor, polițiștii au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
3. La data de 28 iulie 2024, în jurul orei 13:55, polițiștii Biroului Rutier Hunedoara au depistat în trafic un bărbat de 52 de ani, din municipiul Hunedoara, care conducea un autoturism pe bulevardul Traian, din Hunedoara, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Ca urmare a testării alcoolscop, aparatul a indicat o concentrație alcoolică în aerul expirat de 0,95 mg/l alcool pur.

În cazurile prezentate, cei în cauză au fost conduși la unități medicale, în vederea recoltării probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei, în funcție de rezultatetele obținute urmând a fi cotinuate cercetările.

În paralel cu acțiunile de control, polițiștii au continuat activitățile de informare și conștientizare în rândul conducătorilor auto cu privire la pericolele consumului de alcool și droguri de către cei aflați volan.
Polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara reamintesc conducătorilor auto că respectarea legislației rutiere și adoptarea unui comportament responsabil la volan sunt esențiale pentru siguranța tuturor participanților la trafic. Acțiunile de control vor continua și în perioada următoare, având ca scop reducerea numărului de accidente rutiere și salvarea de vieți omenești.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate