.

Hărău: Nod rutier la autostrada A1- oportunităţi de dezvoltare locală

Autostrada A1 va avea un nou nod rutier pe raza comunei Hărău, ceea ce pentru comunitatea locală se traduce în noi oportunităţi de dezvoltare a economiei locale.

Investiţia va fi realizată de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii cu ajutorul unei finanţări europene în valoare de 119,5 milioane lei, bani asiguraţi prin Programul Operaţional Transport 2021-2027 şi de la bugetul de stat.

„Construcţia nodului rutier, pe lângă faptul că va contribui la fluidizarea traficului spre autostrada A1, va aduce noi oportunităţi de dezvoltare economică a zonei. Este un adevăr faptul că acolo unde există o infrastructură modernă, există şi interes pentru investiţii din domeniul economic. Pentru comunitatea noastră este un proiect important, pe care îl aşteaptăm finalizat cât mai repede. Aş vrea să le mulţumesc public premierului Marcel Ciolacu şi ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru că au aprobat o asemenea investiţie, precum şi preşedintelui CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, pentru demersurile făcute la nivel central în vederea punerii în practică a acestui proiect”, a arătat primarul comunei Hărău, Lucian Albu Weber.

Guvernul a aprobat, pe 11 iulie, o hotărâre care prevede realizarea nodului rutier de la Hărău, necesar ca urmare a valorilor de trafic tot mai ridicate. Acesta va asigura accesul spre şi dinspre A1, contribuind la fluidizarea traficului şi la o siguranţă rutieră sporită. Durata de execuţie a obiectivului de investiţii este de 12 luni.

„Împreună cu echipa mea de la Consiliul Judeţean Hunedoara am făcut numeroase demersuri către Ministerul Transporturilor pentru realizarea de noi noduri rutiere de acces spre şi dinspre autostradă, astfel încât cei peste 100.000 de locuitori din zona Deva – Hunedoara – Simeria să beneficieze de condiţii de trafic dintre cele mai bune. Îi mulţumesc premierului Marcel Ciolacu pentru că a înţeles necesitatea realizării acestei investiţii, precum şi ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru că a dat curs solicitărilor noastre de fluidizare a traficului în această zonă”, a transmis preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Noul nod rutier vine şi în sprijinul conducătorilor auto care utilizează Culoarul Trafic Mureş Nord, ca rută alternativă de deplasare.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate