.

Administrația publică locală: Modernizarea infrastructurii de transport public local din municipiul Deva continuă!

Investiția de modernizare a sistemului de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente a intrat în etapa a doua.

În prima etapă a acestui proiect etapizat, pe fonduri europene nerambursabile, au fost finalizate lucrările la clădirea în care va funcționa depoul pentru autobuze și microbuze electrice, cele la clădirea administrativă și cele la spălătoria auto, curte și alte funcționalități.

Depou, spălătorie auto și clădire administrativă

Depoul beneficiază de toată infrastructura necesară funcţionării unui parc auto electric. Hala depou este dotată cu atelier de mentenanță, spații de lucru, depozit anvelope și consumabile, alte spații de depozitare etc.

Clădirea administrativă dispune de dispecerat, birouri, vestiare, grupuri sanitare, sală de mese precum și alte utilități.

La clădirea în care va funcționa spălătoria auto au fost montate echipamentele necesare și cele două posturi de spălare autobuze/microbuze.

În exterior sunt montate și două rezervoare de apă, de 150 mc, pentru stingerea incendiilor.

Urmează alimentarea cu energie electrică a celor 3 clădiri și probele necesare.

Strada Depozitelor reabilitată

În cadrul acestui proiect este cuprinsă și reabilitarea străzii Depozitelor (1, 83 km). A fost reabilitat și asfaltat carosabilul pe cele două benzi de circulație, au fost refăcute trotuarele pe ambele părți ale străzii (s-au turnat trotuare din beton), s-au amenajat accese auto, parcări, s-au montat borduri la trotuare și carosabil, s-au montat guri de scurgere în carosabil.
Au fost amplasate și indicatoarele de circulație. Urmează trasarea marcajelor rutiere.

De asemenea se lucrează la amenajarea spațiilor înierbate.

Lucrările la stația de capăt din zona Gării au avansat.

Proiect desfășurat pe etape

În etapa a doua se vor amenaja și stațiile de călători. În proiect sunt prevăzute 107 stații de călători care vor acoperi zonele din municipiul Deva și localitățile aparținătoare.

Tot în etapa a doua, stația de capăt din zona Gării va fi dotată cu infrastructura necesară pentru încărcarea autobuzelor electrice.

În cadrul stației de capăt, se vor monta bănci, coșuri de gunoi, 5 stații de încărcare rapidă a autobuzelor și se va ridica și o construcție administrativă.

Se va construi și o staţie intermediară de alimentare electrică a autobuzelor.

Staţiile de călători vor avea dotări moderne: adăposturi, alveole, info călători, coșuri de gunoi, totem de marcare a stației care va prezenta informații privind locația traseelor și orarul autobuzelor și panou de afișaj publicitar luminos.

Au fost montate și o parte din stațiile de încărcare a vehiculelor electrice și au fost făcute probe.

Stații de călători moderne

Din cele 107 stații prevăzute în proiect, o parte vor avea montate automate de bilete/reîncărcare carduri de transport și sistem de supraveghere video.

Călătorii vor beneficia și de sistem de e-ticketing, taxare bazată pe utilizarea cardului contactless şi bilete de hârtie.

Dintre cele 107 amplasamente pntru stațiile de călători, 63 de locații vor beneficia de adăposturi de tip copertină cu totem integrat și vor fi dotate cu bănci și coșuri de gunoi.

Celelalte stații propuse ( 44 de locații ) vor fi echipate cu totem digital și coș de gunoi, din lipsă de spațiu la nivelul trotuarului. Pentru 10 amplasamente vor fi montate și automate de bilete/reîncărcare carduri de transport și sistem de supraveghere video.

Investiția mai cuprinde și sisteme de monitorizare şi dispecerizare autobuze, informare a călătorilor, securitate prin monitorizare video.

Proiectul de modernizare a infrastructurii de transport public local, împreună cu cel de modernizare a sistemului de transport public local prin achiziționarea a 26 de vehicule ecologice și 33 de stații de încărcare electrice vor contribui la creşterea calităţii serviciilor de transport public local în municipiul Deva, precum şi la o calitate mai bună a vieţii locuitorilor prin reducerea emisiilor de CO2.

Accesul la mobilitate va fi asigurat în mod nediscriminatoriu tuturor categoriilor de persoane, acest lucru fiind influențat direct de amenajările existente în stațiile de transport public.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate