.

Primirea oficială a participanţilor la Festivalul Internațional de Folclor „Carpatica”, la Consiliul Judeţean

În această dimineață, la sediul Consiliului Județean Hunedoara, a avut loc primirea oficială a delegațiilor ansamblurilor participante la Festivalul Internațional de Folclor „Carpatica” Deva, ediția a XXIII-a.
Participanții au fost întâmpinați de vicepreședintele Ion Bădin, care a transmis mesajul de bun venit al președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, și le-a vorbit despre trecutul istoric și despre frumusețile județului Hunedoara.
Festivalul Carpatica Deva, care este unul itinerat, a debutat aseară, la Deva, cu o paradă a portului popular pe străzile orașului, urmată de festivitatea de deschidere a evenimentului la Centrul Cultural „Drăgan Muntean”. Astăzi, de la ora 17.30, este programată o paradă la Hunedoara, pe Pietonala Corvin, urmată de un spectacol la Casa de Cultură, iar sâmbătă, la Brad, de la ora 17.30, are loc spectacolul de închidere a festivalului, care va avea loc în Piața Aurului.
La ediția din acest an participă ansambluri din Albania, Serbia, Slovacia, Ucraina și Ungaria, iar din România sunt prezente ansambluri din mai multe județe. Din partea județului Hunedoara este prezent ansamblul „Pădureanca” al Palatului Copiilor Deva.
Le dorim tuturor succes și cât mai mulți spectatori!
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate