.

Satul olimpic de la Paris a fost deschis pentru primii sportivi participanţi

Satul olimpic şi-a deschis oficial porţile pentru sportivi, joi dimineaţă, cu opt zile înainte de debutul Jocurilor Olimpice, iar primele delegaţii sunt aşteptate să sosească, dar departe de valul de sosiri care va culmina cu peste 14.000 de persoane, relatează AFP.
“Deschiderea Satului olim­pic şi sosirea primilor sportivi reprezintă întotdeauna un moment special pe durata Jocurilor. Este momentul când Satul prinde viaţă”, a declarat adjunctul delegaţiei franceze, Andre-Pierre Goubert.
În Satul olimpic au sosit deja o parte din şefii din delegaţii şi staff-urile lor res­ponsabile cu primirea echi­pelor lor. În cursul zilei de joi, câteva sute de persoane, sportivi şi staff-uri, erau aşteptate să intre pe porţile Satului olimpic situat în nordul Parisului, între Saint-Denis, Saint-Ouen şi Insula Saint-Denis, pe o suprafaţă de 52 de hectare.
Satul olimpic va găzdui 14.500 de persoane, dintre care 9.000 de sportivi, însă “marile naţiuni vor sosi în ziua de deschidere, aşa cum obişnuiesc Anglia, Statele Uni­te, Noua Zeelandă, Bra­zilia sau Elveţia”, a mai spus Andre-Pierre Goubert.
Directorul Satului, Laurent Michaud, a precizat că 4.000 de persoane vor lucra pentru buna desfăşurare a activită­ţilor, în special în domeniile de curăţenie şi restaurant, precum şi 1.500 de voluntari, care vor lucra zilnic.
Delegaţia României va sosi la Paris pe data de 21 iulie cu o cursă Tarom care, generic, a fost numită Nadia Comăneci.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate