.

Vești bune pentru sportivii participanți la Jocurile Olimpice

Guvernul va aloca 32 de milioane de lei pentru susţinerea sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Paris, a anunţat, joi, premierul Marcel Ciolacu.
“Aprobăm azi 32 de milioane de lei Agenţiei Naţionale pentru Sport pentru susţine­rea sportivilor români la Jo­curile Olimpice de la Paris. Am fost zilele trecute la Snagov şi Izvorani să le urez succes sportivilor şi antrenorilor lotului olimpic şi le-am spus că o ţară întreagă aşteaptă să ne facă la fel de fericiţi şi mândri cum au reuşit fotbaliştii noştri la Euro 2024”, a declarat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.
Lotul olimpic al României a fost primit, la Palatul Cotro­ceni, de preşedintele Klaus Iohannis, înainte de plecarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Canotorii Ionela şi Marius Cozmiuc, soţ şi soţie, vor fi purtătorii drapelului României la această ceremonie care, pentru prima oară în istoria olimpismului, se va desfăşura în afara stadionului, pe râul Sena. Preşe­dintele Klaus Iohannis le-a înmânat celor doi sportivi, mier­curi seara, dra­pelul României.
“Sportivii noştri sunt pu­ternici, bine pregătiţi şi vor urca pe podium la Paris. Tot la Paris, acum 100 de ani, România câştiga prima me­da­lie olim­pică. Visul sporti­vilor de azi din echipa olimpică, pentru Jocurile de la Paris, a crescut în fiecare zi, cu fiecare antrenament”, a spus președintele COSR, Mihai Covaliu la întâlnirea de la Palatul Cotroceni.
El a arătat că fiecare membru al echipei olimpice in­spiră şi motivează. “Împreună suntem optimişti, echilibraţi şi foarte hotărâţi. Team România înseamnă spirit de echipă. Provocarea pe care fiecare sportiv o trăieşte la Jocurile Olimpice este un bun prilej de a arăta lumii că poate fi cel mai bun, că luptă pentru echipă şi pentru toţi care sunt în spatele lui. Nu contează cât este de greu sau cât de mare este provocarea, când ai lângă tine cea mai bună echipă”, a punctat el.
România va fi reprezentată de 107 sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris, la 18 discipline.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate