.

Vălişoara: Lucrări de modernizare a drumurilor prin fonduri nerambursabile atrase de primărie

Fondurile nerambursabile reprezintă soluţia optimă pentru toate administraţiile locale care doresc să dezvolte investiţii în cadrul comunităţilor. Bugetele locale mici nu permit derularea unor proiecte de mare anvergură, iar primarii care au manifestat interes pentru infrastructura locală au căutat soluţii de finanţare.

Este şi cazul Primăriei comunei Vălişoara, unde, în ultimii ani, au fost câştigate mai multe proiecte de finanţare nerambursabilă din fonduri europene sau guvernamentale pentru realizarea unor investiţii necesare oamenilor din comună.

„La această dată, sunt în derulare lucrările de modernizare a drumurilor din comuna Vălișoara, în cadrul Proiectului ”Modernizare drumuri în comuna Vălișoara, județul Hunedoara”, proiect finanțat prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Cererea de finanțare a fost depusă în anul 2021, iar Contractul de finanțare s-a semnat în luna august 2023, pentru suma de 9.800.000 lei (adică 98.000.000.000 lei vechi). După o procedură de achiziție a contractului de lucrări, de durată, care a necesitat multe documente de întocmit și timpi mari de așteptare, în luna februarie a acestui an s-a încheiat contractul de execuție lucrări și s-au demarat lucrările de modernizare, în baza Autorizației nr.92/30.06.2023”, spune primarul comunei Vălişoara, Camelia Bedea.

Lucrările la acestă investiție au fost demarate încă din luna februarie, în prezent executându-se lucrări de modernizare pe cinci drumuri: Strada Furnicești, Strada Țarină, Strada Pietrele Albe, Strada Valea Mare și Strada Popești. Lucrările de modernizare a  Străzii Fânație, D.C. 166B ȘI DC 166C, vor începe în  următoarea perioadă.

“Atât noi, în calitate de beneficiary, precum și operatorii economici care execută lucrările de modernizare, avem tot interesul ca lucrările să se finalizeze în termenul stabilit prin contract, să fie executate lucrări de calitate. Totodată, rugăm cetățenii să fie înțelegători cu situația de disconfort create în perioada în care se lucrează, dar sunt lucrări importante, care vor aduce mai mult bine pentru oameni”, a conchis primarul comunei Vălişoara, Camelia Bedea.

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate