.

Procurorii anchetează un caz de exploatare prin muncă a copiilor

Doi copii cu vârstele de 12 şi 15 ani au fost exploataţi prin muncă de un bărbat care i-a constrâns să lucreze într-o hală în care se executau diverse produse din beton. Mai grav este că în cazul unuia dintre minori, cel care în obliga să muncească era chiar una din rudele sale.

În acest caz a fost deschis un dosar penal, iar Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara și Serviciului Județean Anticorupție Hunedoara, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara, au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară.

Este vorba despre o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și rele tratamente aplicate minorului.

„Din cercetări a reieșit că, pe parcursul lunilor martie și aprilie 2024, un bărbat ar fi recrutat două persoane vătămate minore, de 12 și respectiv 15 ani, în scopul exploatării prin muncă, la o hală de producție având ca obiect fabricarea de produse din beton.

Probele administrate au relevat că bărbatul în cauză, abuzând de poziția de autoritate  asupra persoanei vătămate minore de 12 ani (cu care se afla în relație de rudenie), precum și de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia (un părinte decedat și lipsa de ocrotire din partea celuilalt) ar fi obligat-o să presteze munci grele, neremunerate și neadecvate vârstei, în hala menționată anterior”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Aceleași activități ar fi fost desfășurate în intervalul aprilie – mai 2024 și de cealaltă persoană vătămată minoră, ca urmare a actelor de constrângere fizică și psihică exercitate asupra sa de către bărbatul bănuit.

Audierile suspectului au avut loc ieri la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate