.

Doi din trei investitori anticipează că România își va spori atractivitatea ca destinație de investiții, în următorii trei ani

În primele patru luni ale acestui an, investițiile străine directe au înregistrat o creștere de 34% față de anul 2023, când deja se situau la un nivel foarte ridicat.

Investitorii străini au direcționat către România suma de 3,23 miliarde de euro, în timp ce în perioada ianuarie-aprilie 2023 au fost de 2,4 miliarde de euro, reflectând astfel o creștere semnificativă a fluxului de investiții străine directe în țară.

Potrivit informațiilor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în primele patru luni ale anului 2024 au fost înființate un total de 2.308 societăți cu capital străin în România, înregistrând o creștere de 0,9% față de aceeași perioadă din 2023. Capitalul social subscris al acestora însumează peste 12,4 milioane de dolari, în creștere cu 46,4% față de capitalul subscris al firmelor înmatriculate în ianuarie – aprilie 2023.

La finele lunii aprilie 2024, în România existau 253.534 de societăți cu participare străină la capitalul social. Valoarea capitalului subscris se situa la peste 70,58 miliarde de dolari. Cel mai mare număr de societăți cu participare străină erau deținute de investitori din Italia, iar cea mai mare valoare a capitalului social aparține firmelor olandeze.

În Trimestrul I din acest an, economia României a crescut cu 0,5% față de aceeași perioadă din 2023, deși INS estima inițial o creștere de doar 0,1%.

Creșterea PIB în primele trei luni ale acestui an, de 5 (cinci) ori mai mare decât cea prognozată inițial, demonstrează că Guvernul PSD ia măsuri corecte.

Politica PSD și a guvernului Marcel Ciolacu de a crește veniturile oamenilor, prin majorările de pensii, salarii și indemnizații, a dus la creșterea consumului și inevitabil a economiei, pentru că oriunde în capitalism consumul este un motor de creștere economică.

Investițiile au fost și rămân un motor esențial de creștere economică în guvernarea PSD. Avem acum cel mai ridicat nivel al investițiilor, atât publice cât și private – inclusiv investiții străine.

În primul trimestru al anului investițiile nete în economia națională au ajuns la aproximativ 7 miliarde de euro, cu aproape 7 procente mai mult decât anul trecut, când de asemenea au fost la un nivel record.

Rezultatele pozitive din economie conturează și sporesc încrederea în economia națională. Perspectivele pentru România ca destinație de investiții sunt optimiste, doi din trei investitori anticipând că țara își va spori atractivitatea în următorii trei ani. Această încredere este consolidată de creșterea investițiilor nete în economie și de nivelul record al investițiilor, atât publice cât și private, indicând o creștere durabilă a economiei românești.

PSD, prin Guvernul condus de Marcel Ciolacu și Parlamentul României, va asigura continuarea politicilor de creștere economică, sprijinind investițiile, majorările de pensii, salarii și indemnizații pentru a susține consumul și a promova dezvoltarea economică durabilă a țării.     Creșterea constantă a investițiilor, atât publice cât și private, sub conducerea PSD, contribuie la stimularea economiei și la crearea de locuri de muncă, iar majorările de pensii, salarii și indemnizații cresc puterea de cumpărare a populației, automat conducând la creșterea economiei țării.

Ilie Toma,

deputat PSD Hunedoara

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate