.

Încep lucrările pentru eficientizarea energetică a altor 12 blocuri din municipiul Hunedoara

Valoarea totală a investiţiei: 9,5 milioane de euro – fonduri europene nerambursabile câştigate de Primăria Hunedoara.
Zilele acestea, în Hunedoara, au început lucrările în cadrul a două proiecte de eficientizare energetică, finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Se montează schela pe blocul B 4 de pe b-dul Mihai Viteazu, imobil care, alături de blocul B 5 de pe aceeaşi arteră, este inclus într-un proiect de eficientizare energetică în valoare de aproximativ 3,7 milioane de euro.
Operaţiuni pentru montarea schelei au fost începute şi la blocul 24 de pe strada Trandafirilor, imobil inclus alături de blocul 35 de pe aceeaşi stradă într-un alt proiect de eficientizare energetică în valoare de aproximativ 2 milioane de euro.
În luna august vor începe lucrări similare şi la 8 dintre imobilele de locuit aflate în zona pietonală Corvin: blocurile 93, 94, 96, 98, 99 şi 100 de pe b-dul Corvin, respectiv blocurile 130 şi 131 de pe strada George Enescu. Acest al treilea proiect are o valoare totală de aproximativ 3,8 milioane de euro.
De asemenea, se află în faza de elaborare a proiectului tehnic lucrările de eficientizare energetică a blocurilor A 4 – 2 de pe b-dul Corvin şi CM 3 de pe strada 22 Decembrie (proiect în valoare de aproximativ 4,1 milioane de euro), estimându-se că, şi aici, lucrările vor începe în toamna acestui an.
„Pentru aceste blocuri am reuşit să obţinem finanţare prin PNRR. Vor fi lucrări de eficientizare energetică ample, care vor viza atât anveloparea termică a blocurilor şi reabilitarea acoperişurilor, dar vor include şi panouri fotovoltaice care vor asigura energia necesară instalaţiei de iluminat de pe casa scării. În unele cazuri, cum e cel al blocurilor de pe pietonala Corvin, cred că vom reuşi să montăm chiar şi staţii de încărcare pentru autoturismele electrice. Bineînţeles, în cazul blocurilor – turn, se vor schimba şi ascensoarele. Ştiu că, în trecut, au fost fel de fel de probleme cu lucrările de acest fel derulate până acum la alte blocuri din oraş, dar cred că am învăţat cu toţii din experienţele ultimilor trei-patru ani şi vom reuşi să trecem mai uşor peste eventualele blocaje care se vor ivi pe parcursul implementării acestor proiecte. De asemenea, profit de această ocazie pentru a-i asigura pe locatarii blocurilor în care lucrările de eficientizare energetică nu sunt încă finalizate sută la sută şi recepţionate că se vor găsi soluţii pentru a duce la bun sfârşit şi proiectele de acest fel începute în 2021 – 2022”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
Pe lângă cele 14 blocuri amintite anterior, Primăria municipiului Hunedoara mai are în pregătire proiecte de eficientizare energetică pentru încă 12: CM 1, CM 2 şi CM 4 de pe str. 22 Decembrie, K6 – str. Runcului, A 1 – str. Mureşului, blocul 11 de pe str. Viorele, blocurile 89, 92 şi 127 de pe str. George Enescu şi blocurile E3, E4 şi E5 de pe b-dul Dacia). Pentru acestea vor fi solicitate fonduri europene nerambursabile prin Programul Regional Vest 2021 – 2027.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate