.

Aproape 24.000 de metri pătrați de vegetaţie uscată a ars, în week-end, în judeţ

În acest weekend, pompierii militari din cadrul I.S.U. Hunedoara au desfășurat 200 de misiuni și intervenții, majoritatea constând în gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.
Echipajele SMURD au răspuns prompt la 148 de solicitări, cele mai multe fiind gestionate de către Detașamentele de pompieri din Deva, Orăștie, Hunedoara și Petroșani.
În aceste 3 zile, echipajele de pompieri au acționat pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor în cazul a 4 accidente rutiere, fără persoane încarcerate, care s-au produs în localitățile Mintia, Balșa, Valea de Brazi și Batiz.
În zilele de 13 și 14 iulie, pompierii militari hunedoreni au intervenit pentru stingerea a 8 incendii de vegetație în urma cărora a ars vegetația uscată pe o suprafață totală de aproximativ 24.000 de metri pătrați.
Pompieri din cadrul subunităților ISU Hunedoara s-au deplasat, în această perioadă, în 19 locații pentru desfășurarea unor activități de recunoaștere în teren și informare preventivă.
De asemenea, în cele 3 zile ale weekend-ului, pompierii au participat la 12 acțiuni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara, iar alte 9 misiuni au constat în diferite intervenții realizate în sprijinul comunității.
În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical calificat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate