.

Ofertă educațională – conținut plăcut, interesant și atractiv

Oferta educațională a Școlii Gimnaziale „Constantin Daicoviciu” Beriu pentru 2024-2025 reprezintă „pachetul” de resurse şi servicii pe care şcoala le pune la dispoziţia beneficiarilor educaţiei (elevi, părinţi, membri ai comunităţii) în vederea realizării scopurilor şi obiectivelor propuse.

Astfel, după cum ne-a relatat prof. Silvia ONESCU (foto) în calitatea sa de director – Școala Gimnazialӑ „Constantin Daicoviciu” Beriu și-a propus:

  • să dezvolte un mediu educaţional favorabil învăţării în care elevii să aibă oportunităţi egale de formare a competenţelor de bază şi a competenţelor-cheie, în perspectiva pregătirii lor la standarde europene, pentru integrare socială şi competiţie profesională;
  • să asigure un climat stimulativ, de cooperare şi siguranţă;
  • să promoveze permanent un dialog deschis cu toţi partenerii sociali şi educaţionali.

Şcoala  Gimnazială ,,Constantin  Daicoviciu” Beriu reprezintă o instituṭie ce oferă educaţie ṣcolară la un înalt standard de calitate, vizând dezvoltarea intelectuală, socială şi profesională a elevilor, contribuind astfel la prosperitatea economică şi culturală a comunei. Şcoala îşi propune formarea  tinerilor pentru o societate deschisă, urmărind dezvoltarea abilităţilor de comunicare.

Dorim să satisfacem nevoia fiecărui elev de a se simţi competent în a deţine şi utiliza informaţia, deschis spre schimbare şi spre înţelegerea şi respectarea valorilor socio-culturale ale unei societăţi democratice, prin încurajarea iniţiativei individuale şi a inovaţiei didactice şi oferirea de oportunităţi concrete pentru dezvoltarea individuală a fiecăruia.

Școala Gimnazială „Constantin Daicoviciu” Beriu este unitatea cu personalitate juridică la nivelul comunei. Ea cuprinde: învățământ preșcolar, primar, gimnazial zi și gimnazial „A doua șansă”- ciclul inferior al liceului.

Școala dispune de 2 corpuri de clădire: corpul A cu săli de clasă, grupuri sanitare în interiorul școlii, încălzire centrală, conectare la internet în fiecare clasă și corpul B care cuprinde sala de sport, vestiare, grupuri sanitare, 2 săli de clasă, laborator de fizică și laborator de informatică. Există și teren de sport în curtea școlii.

Începând cu anul școlar 2024-2025 școala va dispune  de o clădire unde își vor desfășura activitatea 2 grupe de „After schooll” pentru învățămntul primar care vor face prin rotație zilnic câte 2 clase, inclusiv elevii de la Școala Primară Sibișel-Vechi. Activitatea se desfășoară în parteneriat cu Primăria Beriu prin proiectul „Realizarea unui centru școlar de tip after scholl” submăsura 7.2 PNDR, elevii vor primi o masă caldă și vor desfășura activități remediale, activități recreative și de socializare după încheirea  orelor de curs.

Tot din anul școlar 2024-2025 vom propune o grupă de grădiniță cu Program Prelungit în satul Beriu, într-o clădire care a fost construită în baza Proiectului „Construirea unei grădinițe cu Program Prelungit” submăsura 7.2 PNDR care va funcționa în parteneriat cu Primăria Beriu, copiii vor primi o masă caldă și vor desfășura activități specifice unei grădinițe cu program prelungit.

Școala Primară Sibișel-Vechi are 2 clase (1 clasă învățământ primar – simultan și 1 clasă preșcolar). Și aici avem grupuri sanitare în interiorul școlii, încălzire centrală, sală de calculatoare, sala de lapte & corn precum și o mică sală ce joacă rolul unei săli de sport.

Grădinița cu P.N. Căstău are 2 grupe de grădiniță cu săli de clasă frumos amenajate, grupuri sanitare în interior și încălzire centrală.

Grădinița cu P.N. Orăștioara de Jos  are o grupă de grădiniță (o sală de clasă), grupuri  sanitare  în interiorul clădirii.

Personalul școlii este calificat 100%, în proporție de 80% sunt titulari (5 învățători titulari și un învățător suplinitor calificat, 6 educatoare din care 2 titulari, 3 pe viabilitatea postului și o educatoare suplinitor calificat, 12 profesori din care 8 sunt titulari).

Conținutul plăcut, interesant și atractiv al diverselor tipuri și forme de activități desfășurate în școala noastră, precum și ambianța oferită, determină participarea tot mai numeroasă a copiilor dornici să-și manifeste aptitudiniile și imaginația creatoare în diferite domenii de activitate și să-și pună în practică propriile lor inițiative și proiecte sub îndrumarea profesorilor.

Vă așteptăm în familia Școlii Gimnaziale ,,Constantin  Daicoviciu” Beriu să construim împreună o lume mai frumoasă!

Au consemnat Ioan Vlad și Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate