.

Autostrada A1 Sibiu – Deva – Timișoara, un nou nod rutier amplasat pe raza comunei Hărău

Guvernul României a aprobat, joi, o Hotărâre care prevede realizarea acestui nod rutier atât de necesar, ca urmare a valorilor de trafic tot mai ridicate. Nodul rutier care va asigura accesul spre și dinspre A1 va contribui la fluidizarea traficului și la o siguranță rutieră sporită.

Valoarea totală a investiției se ridică la 119.513.000 de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Transport 2021-2027, dar și de la bugetul de stat.

Investiția va fi realizată de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, iar durata de execuție este de 12 luni.

“Împreună cu echipa mea de la Consiliul Județean Hunedoara am făcut numeroase demersuri către Ministerul Transporturilor pentru realizarea de noi noduri rutiere de acces spre și dinspre autostradă, astfel încât cei peste 100.000 de locuitori din zona Deva – Hunedoara – Simeria să beneficieze de condiții de trafic dintre cele mai bune.

Îi mulțumesc premierului Marcel Ciolacu pentru că a înțeles necesitatea realizării acestei investiții, precum și ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru că a dat curs solicitărilor noastre de fluidizare a traficului în această zonă.  Noul nod rutier situat la jumătatea distanței dintre Simeria Veche și Șoimuș vine și în sprijinul conducătorilor auto care utilizează Culoarul Trafic Mureș Nord, ca rută alternativă de deplasare”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

În paralel, în baza unui parteneriat încheiat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Consiliul Județean Hunedoara a demarat un proiect de investiții care prevede realizarea legăturii directe a municipiilor Deva și Hunedoara cu Autostrada A1, în zona comunei Hărău.

Realizarea „TransRegio Hunedoara – Sântuhalm – A1” presupune modernizarea a 9,3 kilometri din actualul drum județean 687 până la intersecția cu DN7, arteră care trebuie adusă la standardul de drum TransRegio.

Pentru a doua parte a legăturii se propune un nou drum de legătură de 4,45 km, care pornește din zona intersecției de la Sântuhalm, la care se adaugă un pod peste calea ferată și un pod nou peste Mureș în dreptul comunei Hărău. Fondurile destinate construcției vor fi asigurate de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate