.

OPINII: Nişte păpuşari

Nicolae Steinhardt:”Degeaba le-am avea pe toate: inteligenţa, cultura, isteţimea, supracultura, doctoratele, supra doctoratele, dacă suntem răi, haini, mojici şi vulgari, proşti şi nerozi, doi bani nu facem, se duc pe apa sâmbetei şi inteligenţa, şi erudiţia, şi supradoctoratele, şi toate congresele internaţionale la care luăm parte, şi toate bursele pentru studii pe care le câştigăm prin concursuri severe.

Bunătatea sufletească nu-i o virtute subtilă şi rafinată, e un atribut de bază al fiinţei omeneşti și totodată un atribut al culturii.

Asistăm la lupta dintre cei care își iubesc țara și neamul și cei care și-au vândut conștiința. Asistăm la marea încleștare dintre suveranismul și naționalismul legitim și deschis al popoarelor și globalismul ascuns și perfid al celor care ne manipulează. Trăim timpuri extrem de periculoase, dar deocamdată furtuna s-a mai potolit. Războiul din Ucraina continuă cumva mocnind; atrocitățile din Gaza par că s-au mai diminuat, la știri cel puțin. China amenință Taiwanul, dar o face cu mănuși. De altfel, chinezii au răbdare, rușii sunt prudenți, și israelienii sunt într-un mare impas. Ceva nefiresc plutește în aer. Redus la esență, răspunsul e simplu. Asistăm la marea încleștare dintre suveranismul și naționalismul legitim și deschis al popoarelor și globalismul ascuns și perfid al celor care ne manipulează. Asistăm la lupta dintre cei care își iubesc țara și neamul și cei care și-au vândut conștiința. Asistăm la ultima luptă între cei care respectă dreptul la credință și cei care se închină mamonei și îi ridică altare satanei. Între timp, globaliștii au pus mâna pe marile corporații din lume și au subordonat puterea militară a Americii.

 În ultima vreme

De teamă că pierd controlul asupra omenirii, globaliștii au decis să iasă la atac. Atacul e disimulat, dar vizibil. Ucraina, tradițional creștină și ortodoxă, a fost împinsă la un război fratricid împotriva Rusiei. Să fie însă clar: Moscova nu va tolera niciodată o Ucraină ostilă. Între timp, un președinte mic, îngâmfat și indus în eroare, a împins Ucraina într-un război din care nu mai are ieșire. Dincolo, peste ocean, un președinte corupt și senil i-a promis micului șef de la Kiev ajutor până la victoria finală, dar nu a explicat ce înțelege prin victorie finală? Dan Deaconu.

Și ce urmăresc marii păpușari globaliști din umbră? Vor controlul material al întregii lumi. Deocamdată, Ucraina a fost slăbită până la punctul la care și-a amanetat toate resursele, dar miza cea mare e Rusia; imensele ei resurse energetice și mineraliere; în special cele din Siberia. Și globaliștii se grăbesc pentru că omenirea a început să se trezească din somn. Rusia, China, Brazilia, Africa de Sud și recent multe alte țări și-au organizat propriul lor for mondial numit BRICS și amenință să răstoarne actuala ordine mondială.

Drept rezultat, bancherii care învârtesc dolarii își văd visurile amenințate și au intrat în panică. Din punctul lor de vedere, mai degrabă declanșează un război mondial decât să piardă controlul asupra banilor.

 Totul clocoteşte!

Între timp, omul nostru de la Kiev a anulat alegerile, dar e menținut în continuare de globaliști pe post de marionetă. În același timp, peste ocean, un președinte șantajabil, pe care îl așteaptă închisoarea, ar putea împinge omenirea la război înainte de alegerile din noiembrie tocmai pentru a-și salva pielea.

Și acum, colac peste pupăză, alegerile iminente din Franța și Anglia sunt și ele semne de rău augur pentru globaliști. Ce se petrece dacă liderii de dreapta, oamenii cu drag de țară și cu frică de Dumnezeu, ajung la cârma națiunilor lor? Aici e marea dilemă.

Vor accepta manipulatorii din umbră o ordine mondială nouă, în care ei își vor pierde puterea, ori vor arunca în luptă toate resursele diabolice de care dispun riscând să declanșeze un cataclism

Ordinea Mondială a Imbecililor şi revolta surdă a popoarelor!

Pentru prima dată în istoria statelor moderne, toate guvernele din toate marile țări occidentale cad sau ar cădea dacă ar trebui să organizeze alegeri libere si corecte!

O analiză de Spengler (pseudonimul lui David P. Goldman).

Mai întâi Biden, apoi Macron și acum nefericitul Rishi Sunak. Japonezul Kishida, germanul Scholz și canadianul Trudeau – toți rămân în funcție doar pentru că ciclul electoral nu le impune să își consulte alegătorii.

Pentru prima dată de când statele europene moderne au fost definite prin Tratatul de la Westfalia, toate guvernele din toate marile țări occidentale cad sau ar cădea dacă ar trebui să organizeze alegeri.

Ce blestem colectiv s-a abătut asupra liderilor occidentali, astfel încât alegătorii lor au ajuns să îi disprețuiască într-o asemenea măsură?

Există o explicație simplă pentru ruina colectivă a guvernelor din Occident: toate s-au înțeles pentru o agendă pe care alegătorii lor o resping, pentru că le-a degradat calitatea vieții.

Spontan și simultan, alegătorii din Occident se ridică pentru a-și repudia liderii. Daunele produse asupra clasei politice mondiale sunt halucinante. Rezultatele alegerilor din Franța arată că partidul de centru al lui Macron a obținut doar o cincime din voturile naționale, în primul tur al alegerilor anticipate pe care Macron le-a convocat în urma rezultatelor dezastruoase pe care le-a obținut în alegerile europarlamentare din 9 iunie. Le Pen a obţinut 35%, în acelaşi timp, 72% dintre americani spun că Biden nu mai este capabil de a conduce, 56% spun ca nu a făcut nimic, în Germania AID a obţinut 16%, în Japonia  Fumio Kishida are o rată de 13%, Trudeau al Canadei 28%.

După căderea comunismului

În 1990, elita americană și-a propus să reconstruiască lumea conform propriei sale viziuni și a avut suficientă putere pentru a atrage restul lumii industrializate la planul său.

În primul rând, este vorba de un acord global de izolare și slăbire a Rusiei, prin extinderea NATO până la granița ruso-ucraineană.

Așa cum a declarat Donald Trump, tocmai acest lucru a provocat invazia Rusiei în Ucraina.

În martie 2022, Biden a promis că sancțiunile vor reduce economia Rusiei la jumătate. Însă, economia Rusiei a crescut și este acum mai mare decât cea a Japoniei, potrivit Băncii Mondiale, iar Moscova se află în avantaj într-un război de uzură.

Războiul din Ucraina este extrem de nepopular în Europa, iar creșterea sprijinului pentru partidele europene alternative la 9 iunie a fost în bună măsură un vot pentru pace.

În al doilea rând, a fost vorba de un acord global pentru a pune agenda schimbării climatice înaintea productivității industriale.

În SUA, administrația Biden a pus piedici extragerii de hidrocarburi.

În timpul administrației Trump, exporturile de petrol s-au dublat; în timpul administrației Biden, ele au revenit cu greu la vârful perioadei Trump, după o cădere brutală.

În Germania, războiul din Ucraina a tăiat accesul țării la energia rusă ieftină, după ce guvernul Merkel aderase la programul Verzilor și închisese centralele nucleare.

Prețurile la energie au jucat un rol capital în creșterea inflației, în ultimii trei ani.

În al treilea rând, era vorba de un acord care să răspundă la declinul demografic al țărilor industrializate. Toți liderii marilor țări occidentale au convenit să absoarbă un mare număr de imigranți provenind din țările sărace din Sud, musulmani din Orientul Mijlociu și africani din zona sub-sahariană – în cazul Europei, din America Centrală – în cazul Statelor Unite.

Imigrația este de departe cea mai importantă din cele trei: implică reconfigurarea vieții sociale și economice în lumea industrializată și erodarea fundamentului național al statelor dezvoltate.

Nu întâmplător, revolta populistă împotriva acestui pact global al elitelor s-a concentrat asupra imigrației, cu Donald Trump în SUA și Viktor Orban în Ungaria ca șefi de pluton.

Aceasta este și chestiunea pentru care elitele vor plăti cel mai greu.

În același timp, potrivit Le Monde, „Jean-Luc Mélenchon, liderul partidului radical de stânga, La France Insoumise, a făcut apel la candidații de stânga ieșiți pe locul trei, însă calificați pentru al doilea tur de scrutin, să se retragă pentru a susține candidatul cel mai bine plasat și a bate Adunarea Națională. Nici un vot, nici un loc în plus pentru AN”, a declarat el.

Globaliști de felul lui Macron (ori al Angelei Merkel ori Rishi Sunak) sunt de acord cu socialiștii cu privire la problema cea mai arzătoare: disoluția granițelor naționale, a culturilor naționale și a populațiilor naționale în marele val de migrație pe care ei l-au încurajat atât de mult.

Franța are în prezent o populație musulmană de 8-10%; potrivit Pew Survey, ea va avea până în 2050 18% musulmani, într-un scenariu de imigrație ridicată, în timp ce Germania va avea o populație în proporție de 20% musulmană.

Imigranții reprezintă electoratul de bază al partidelor de stânga, ceea ce pune stânga socialistă în alianță cu centrul capitalist.

Desigur, o alianță a disperării, de centru-stânga, nu poate guverna Franța. O coaliție similară nu ar putea guverna nici în Germania, unde o scindare din stânga tradițională („Die Linke”), condusă de Sahra Wagenknecht are acum 9% din totalul voturilor la nivel federal.

Grupul Wagenknecht amestecă politica socialistă tradițională cu o puternică poziție anti-imigrație și a luat unele voturi și de la AfD, care se află acum la 17%.

Germania are o stângă anti-imigrație puternică, care exclude alinierea de centru-stânga pe care încearcă să o promoveze Macron în Franța.

Este posibil ca Franța să cadă pur și simplu în haos, nereușind să se coaguleze în jurul unui guvern populist.

Germania are parte de un lung răgaz înaintea următoarelor alegeri la nivel național, programate la sfârșitul anului 2025, dar AfD conduce la mare distanță în sondajele din trei landuri cheie programate pentru 1 septembrie, anul acesta.

Scena politică americană este în haos

După demonstrația uluitoare de demență senilă a lui Biden în dezbaterea cu Trump din 27 iunie. Democrații nu pot trăi cu un Biden candidat, dar nu pot trăi nici fără el, ceea ce face alegerea lui Trump foarte probabilă.

Iar Trump nu dă doi bani pe agenda globală pe care elita americană a impus-o lumii după 1990.

Mesajul care vine de la Washington este: Sunteți singuri și fiecare este pe cont propriu. Noi avem un stat capturat, nu mai decidem noi inclusiv la traficul de droguri. Seara de seara la tv public aţi văzut cine se ocupa de droguri ?

Stat capturat!

𝐄𝐢 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐢̂𝐧 𝐬𝐩𝐚𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐝𝐫𝐨𝐠𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚! Politicienii infractori și criminali. Fost traficant care  recunoaște că organizatorii de festivaluri sunt mână în mână cu traficanții de droguri din timpul concertelor.  Este dovada că distrugerea prin dependențe a unui popor este 𝐨𝐫𝐝𝐢𝐧𝐞 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆ 𝐢𝐦𝐩𝐮𝐬𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐟𝐨𝐫𝐭̦𝐚. Stalinismul neo-liberal și noua epurare! Transformarea societății în clasa elitei financiare și a restului, a milioanelor de oameni care nu contează, făcute să decadă în propriile vicii. Călcarea în picioare a educației și ridicarea imbecilității la rang de normă, promovarea inculților în toate funcții vitale țării, susținerea infracționalității în rândul șefilor instituțiilor din securitatea națională, alimentarea dependențelor tinerilor și adulților, anihilarea morală prin coruperea mass-media 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐨𝐫𝐝𝐢𝐧𝐞 𝐬𝐨cială 𝐢𝐦𝐩𝐮𝐬𝐚̆, nu este întâmplare! Este mersul către un stalinism cu față liberală. Fără o forță politică radicală cu toate aceste mizerabile tentacule ale decăderii, viitorul va fi foarte urât!

 Al dumneavoastră, acelaşi

 Prof. Ioan Romeo Mânzală

Tot ce scriu reprezintă opinii personale. Opinii bazate pe o documentare extrem de amănunțită, corectă, riguroasă și din surse publice, inclusiv din alte articole cu numirea autorului sau pe experiențe personale. Cum am mai spus, nu caut să conving pe nimeni de nimic ci doar să le ofer celor care mă urmăresc şi citesc un punct de vedere la care eventual să mediteze.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate