.

Dosare penale întocmite de către polițiști în weekend pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier

•  La data de 05 iulie 2024, în jurul orei 23:50, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală din cadrul Poliției Municipiului Hunedoara, au oprit în trafic pe strada Elisabeta Mărgineanu din municipiul Hunedoara un autoturism care era condus de către un tânăr de 21 ani, din municipiul Deva, având permisul de conducere suspendat.  În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

• La data de 06 iulie 2024, ora 11:05, un bărbat de 43 ani din municipiul Hunedoara, a fost depistat în trafic de către polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Hunedoara, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 687 din municipiul Hunedoara, având montate plăcuțele de înmatriculare cu numere false iar autoutilitara fiind radiată din circulație.  În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

• La data de 06 iulie 2024, un tânăr de 28 ani, din orașul Geoagiu, a fost oprit în trafic de către polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Orăștie, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mureșului din municipiul Orăștie, având montate plăcuțele de înmatriculare cu numere false iar autoturismul fiind neînmatriculat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

• La data de 07 iulie 2024, în jurul orelor 06:45, un bărbat de 44 ani, din comuna Buceș, a fost depistat de către polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Brad, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 742A, pe raza comunei Buceș, care în urma testării de către polițiști cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

• La data de 08 iulie 2024, ora 02:16, un tânăr de 29 ani, a fost depistat de către polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Orăștie, în timp ce conducea un autoturism pe strada 9 Mai, din municipiul Orăștie, care în urma testării de către polițiști cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate de către polițiști în bazele de date ale Poliției Române, au constatat că, bărbatul în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  În urma verificării autoturismului în bazele de date, a rezultat faptul că, acesta figurează neînmatriculat iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare aparțin unui alt autoturism.  În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere, punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat, punerea în circulație a unui autovehicul cu număr fals și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta băuturilor alcoolice.

• La data de 08 iulie 2024, ora 02:16, un tânăr de 23 ani, din municipiul Orăștie, a fost depistat de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Orăștie, în timp ce conducea un autoturism pe strada 9 Mai, din municipiul Orăștie, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și care în urma testării de către polițiști cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost testat cu privire la consumul de substanțe interzise iar în urma testării acestuia de către polițiști cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că, aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate