.

La Seminarul Teologic de la Mănăstirea Prislop a avut loc serbarea finalului de an școlar

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, miercuri, 19 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a participat la serbarea de final de an școlar la Seminarul Teologic „Sfânta Ecaterina” de la Mănăstirea Prislop.
La serbare au fost prezenți Preacucernicul Părinte Gabriel Basa, Inspector la disciplina Religie, Preacucernicul Părinte Radu Trifon, consilier pentru învățământ și activități cu tineretul la Centrul Eparhial din Deva, stareța Mănăstirii Prislop, monahia Veniamina Lazăr, cadre didactice, părinți ai elevelor, părinții slujitori și viețuitoare din obștea așezământului monahal.
Elevele au prezentat un frumos program artistic în cadrul căruia au recitat poezii și au interpretat cântece religioase și patriotice. În continuare, monahia Petronia Orzea, directoare a instituției de învățământ, a înmânat diplomele și premiile pentru elevele cu rezultate deosebite la învățătură, iar din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei au fost oferite diplome și premii elevelor cu rezultate deosebite la olimpiadele școlare.
Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul a adresat un cuvânt de felicitare elevelor, părinților acestora și cadrelor didactice, îndemnându-i să cultive iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele, iubirea fiind esența Evangheliei lui Hristos.
În încheiere Preasfinția Sa a oferit daruri tuturor elevelor Seminarului de la Mănăstirea Prislop.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate