.

Iustin Cionca: ,,Sunt mândru de italienii care, cu sufletul, sunt și ei arădeni!”

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, apreciază comunitatea italiană din Arad, vorbind despre  contribuțiile remarcabile la dezvoltarea județului.

Comunitatea italiană reprezintă un pilon important în economia și societatea arădeană, având un impact semnificativ atât în municipiu, cât și în localitățile județului. În cifre, 10% din companiile arădene sunt deținute de investitori italieni. Peste 15.000 de arădeni lucrează în companii cu capital italian; 350 de studenți italieni sunt înscriși la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”; un cartier din municipiul Arad, dezvoltat datorită tinerilor italieni, este acum una dintre cele mai atractive zone din oraș.

Comunitatea italiană a investit semnificativ în mai multe localități din județul Arad, printre care: Pecica, Nădab, Chişineu-Criş, Curtici, Ineu. Aceste localități găzduiesc companii italiene de renume, care sunt lideri europeni în domeniile lor de activitate.

“Sunt mândru de italienii noştri şi le sunt recunoscător! Cu sufletul, sunt și ei arădeni!

Am prieteni mulţi şi buni în comunitatea italiană arădeană, încă din perioada când eram primar al oraşului Pecica. Unele dintre primele firme străine din judeţ şi din oraşul nostru au fost italiene şi am avut şansa să cunosc mai bine aceşti investitori. Sunt oameni de calitate, care au venit la Arad nu doar cu capital, ci şi cu suflet! Mulţi şi-au întemeiat familii aici, se consideră arădeni; sunt mândri de rădăcinile lor, dar contribuie mult la dezvoltarea Aradului! Alături de ei, consulul onorific Roberto Sperandio contribuie la o relaţie foarte bună, prietenească, cu arădenii”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate