Suntem mândri să anunțăm că elevii noștri au obținut rezultate remarcabile la o serie de concursuri de muzică naționale și internaționale, demonstrând talentul și dedicarea lor excepțională.
În perioada 24-26 mai 2024, la Petroșani s-a desfășurat Concursul „Arta sunetelor”, organizat de Școala Gimnazială „I. G. Duca”, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Hunedoara. Adresându-se elevilor din clasele I-VIII și desfășurat pe 4 categorii (pian profesioniști, pian hobby, instrumente cu coarde, formații corale) – concursul aflat la a II-a ediție a reunit aproape 100 de concurenți la toate categoriile instrumentale. Cea mai mare concurență au întâmpinat-o micii pianiști, doar categoria pian profesioniștinumărând 67 de participanți de la școlile și liceele de muzică din județele Alba, Caraș-Severin, Drobeta Turnu-Severin, Gorj, Hunedoara, Timiș. Între aceștia, performanțele muzicale ale elevilor deveniau impresionat juriul, numeroasele premii obținute reflectând nivelul înalt de pregătire și pasiunea pentru muzică inspirată de dascălii deveni. Printre premianți se numără:
Premiul I
- Bubău Abiatar, clasa a II-a pian, prof. Lazăr Cezarina
- Coman Maria Cristina, clasa a VII-a pian, prof. Brylynsky Delia
- Costa Iedida Ami, clasa a V-a pian – prof. Popa-Morait Cristina
- Lazăr Timotei, clasa a II-a pian, prof. Lupu Andreea
- Lazăr Elisabeta, clasa I – vioară, prof. Pienariu Bianca
- Negrea – Drucan Răzvan, clasa pregătitoare, pian – prof. Popa-Morait Cristina
- Trifoi Dragoș Andrei, clasa a VII-a pian, prof. Popa-Morait Cristina
Premiul II
- Biro Petra Maria, clasa a III-a pian – prof. Bogdan Andreea
- Gabor-Brăneț Alexandru, clasa a II-a, pian, prof. Iancu Violeta
- Henț Patrick, clasa a II-a pian, prof. Iancu Violeta
- Luican Ioana Sofia, clasa a III-a pian – prof. Popa-Morait Cristina
- Prusuș Marcus, clasa a VI-a pian – prof. Cicu Naomi
Premiul III
- Dumitru Darius, clasa a VI-a pian, prof. Iancu Violeta
- Vincze Robert Andrei, clasa a II-a, pian, prof. Lazăr Cezarina
- Solnoc Ștefania, clasa a III-a, pian, prof. Iancu Violeta
- Stanca Mădălina Ioana, clasa a V-a pian, prof. Brylynsky Delia
La Concursul de Interpretare Instrumentală și Arte Vizuale desfășurat la Sighetu–Marmațieiîn perioada 23-25 mai 2024, Chesche David elev în clasa a IV-a, la clasa de pian a prof. Lupu Andreea a obținut Premiul III, concurând la secțiunea pian alături de peste 70 de elevi din țară și străinătate. Ajuns la a XXX-a ediție, concursul organizat de Școala Gimnnazială cu Program Suplimentar de Muzică și Arte Plastice din Sighetu-Marmației, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș a rămas de-a lungul deceniilor un reper între concursurile școlare cu participare internațională, adresându-se elevilor de clase primare și gimnaziu, deopotrivă muzicieni sau artiști plastici din România, Cehia, Serbia, Ucraina și Ungaria. În acest an, la cele 3 secțiuni ale concursului de interpretare instrumentală (pian, instrumentecu coarde și instrumente de suflat) au participat peste 200 de elevi din județele Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Constanța, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Satu-Mare, Târgoviște, Timiș, dar și din Ucraina (Uzhgorod).
În 18 mai 2024, la Bistrița, s-a desfășurat a 40-a ediție a Concursului Regional de Interpretare a Muzicii Românești „Sigismund Toduță”, organizat de Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud și în parteneriat cu multe alte centre și organizații culturale.
Concursul s-a desfășurat în format hibrid (fizic și online), adresându-se deopotrivă elevilor de la licee vocaționale și școli de masă, la următoarele secțiuni: Pian, Vioară, Corzi Grave (chitară, violă, violoncel, contrabas), Suflători – instrumente de alamă și de lemn, Percuție, Instrumente populare, Canto clasic, Muzică tradițională românească (canto popular).
Între cei 150 de participanți s-au aflat și elevele Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, de la clasa de canto muzică tradițională a prof. Iacoboni-Zeiconi Bianca: Puica Mara Bianca (clasa a X-a) – distinsă cu Premiul III și Jurca Nadia Maria (clasa a XI-a), care a obținut Mențiune.
Premianții noștri au demonstrate că prin muncă și pasiune se pot atinge performanțe deosebite. Aceste concursuri sunt o ocazie minunată pentru elevi de a-și dezvolta abilitățile și de a-și împărtăși talentul cu un public mai larg. Suntem extrem de mândri de elevii noștri și de profesorii care i-au ghidat. Aceste rezultate remarcabile sunt rodul muncii intense, talentului șidedicării lor. Liceul nostru continuă să fie un mediu propice pentru dezvoltarea artistică, și aceste succese ne motivează să sprijinim în continuare tinerii muzicieni în atingerea excelenței.
Responsabil pentru relația cu presa
Prof. Andreea Lupu