.

Iustin Cionca: „568 de gospodării cu venituri mici, branșate gratuit la apă, în județul Arad”

Compania de Apă Arad a semnat zilele trecute contractul de finanțare în valoare de 5,3 milioane de lei, prin care 568 de gospodării aparținând unor familii cu venituri reduse vor fi conectate la sistemul public de apă și de canalizare. Proiectul este finanțat prin PNRR.

Pentru a discuta acest proiect, dar și altele, în lucru, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a avut o întâlnire cu angajații de la Compania de Apă Arad, care este una dintre cele mai eficiente din țară.

„I-am felicitat pentru performanțele lor, le-am prezentat investițiile Consiliului Județean Arad în municipiu și județ. Am apreciat în mod deosebit programul de contorizare a caselor, cu contoare inteligente, care va duce la reducerea deranjului abonaților, dar și la o creștere a acurateței calculării consumului”, a declarat Iustin Cionca.

Pentru Compania de Apă Arad, accesarea fondurilor europene de-a lungul ultimilor 20 de ani a generat o dezvoltare constantă. Până în acest moment, din fonduri europene, Compania de Apă Arad a implementat proiecte cu o valoare totală de peste 434 milioane de lei, din care 328 milioane de lei prin Programul Operațional Sectorial Mediu și peste 106,5 milioane de lei prin fazarea Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Compania de Apă Arad a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 124,8 milioane lei, în creștere cu peste 14% față de nivelul realizat în 2022.

„Proiectul regional pentru care ne pregătim acum are o valoare de 360 de milioane de euro și ar urma să vizeze 30 de unități administrativ-teritoriale, iar investițiile vor acoperi lucrări atât pe sectorul de alimentare cu apă, cât și pe cel de apă uzată. Este vorba despre investiții de reabilitare și extindere a surselor de apă, a aducțiunilor de apă brută, a stațiilor de pompare, a stațiilor de tratare, a aducțiunilor de apă tratată, a complexelor de înmagazinare și, nu în ultimul rând, a rețelelor de distribuție”, a anunțat directorul Companiei de Apă, Vasile Borha.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate