.

Tot mai mulţi şoferi hunedoreni depistaţi, la volan, sub influenţa unor substanţe psihoactive

•   La data 19 mai 2024, în jurul orei 21.00, polițiștii au oprit în trafic, pe strada Roci, din Deva, autoturismul condus de un tânăr de 27 de ani, din Deva. În urma testării tânărului cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.  Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

• La data de 17 mai 2024, în jurul orei 23:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ilia au oprit în trafic, pe DJ 706, în comuna Ilia, autoturismul condus de un tânăr în vârstă de 22 ani, din comuna Ilia.       Conducătorul auto a fost supus testării cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, în urma testării tânărului cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.  Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. Ca urmare a efectuării controlului corporal, asupra unuia dintre pasagerii aflați în autoturism a fost găsită o cantitate de substanță vegetală uscată, ambalată în pungă de plastic și un dispozitiv  grinder. În cauză, polițiștii au întocmit procese-verbale de constatare, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau substanțelor psihotrope și cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, infracțiune ce urmează a fi investigată, conform competenței legale, de către polițiștii S.C.C.O. Hunedoara, sub coordonarea procurorului.

 • La data de 19 mai 2024, în jurul orei 11:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ilia au oprit în trafic, pe DN 68A, în comuna Dobra, un autovehicul al cărui conducător, un bărbat de 49 de ani, din comuna Ilia, a efectuat manevra de întoarcere, peste marcajul longitudinal continuu. Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat valoarea de 0,24 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

•  În data de 18 mai 2024, în jurul orei 22:35, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată cu privire la producerea unei tamponări între un scuter și un autoturism.  Polițiștii rutieri care s-au deplasat la fața locului au stabilit că un bărbat de 30 de ani, din Petroșani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aviatorilor, din Petroșani, a efectuat un viraj la stânga către strada Venus, moment în care a fost acroșat de un moped condus de un minor în vârstă de 15 ani, din Petroșani, care nu deținea cu permis de conducere. În urma impactului nu au rezultat victime.

 • În data de 18 mai 2024, în jurul orei 00:15, polițiștii au oprit în trafic, pe bulevardul Republicii, din municipiul Hunedoara,  autoturismul condus de un tânăr de 19 ani, din comuna Bretea Română. În urma testării tânărului cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În toate cazurile menționate, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate