.

S-a aprobat reţeaua şcolară pe anul 2024-2025  în comuna Bistra

Consiliul Local al comunei Bistra a aprobat organizarea reţelei şcolare pentru anul şcolar 2024 – 2025.

Conform prevederilor Ordinului de Ministru nr. 6217/09.11.2022  pentru   aprobarea   Metodologiei   privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, evidenţa efectivelor de antepreşcolari, preşcolari şi elevi şcolarizaţi în unităţile de învăţământ particular, precum şi emiterea avizului  conform  în  vederea organizării   reţelei unităţilor  de învăţământ  preuniversitar pentru anul şcolar 2024-2025, organizarea reţelei unităţilor de învăţământ din comuna Bistra a fost făcută prin hotărârea de consiliu local cu numărul 5 din data de 9 februarie 2024, cu obţinerea prealabilă a avizului conform, emis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Şcoala Gimnazială ,,Nicodin Ganea” Bistra, unitate de învăţământ cu personalitate juridică va funcţiona în anul şcolar 2024-2025 cu structurile de învăţământ arondate: Şcoala Primară Ciuldeşti şi Grădiniţele cu Program Normal Bistra, Gîrde şi Ciuldeşti.

,,Nu avem modificări pentru anul şcolar următor care să afecteze procesul educaţional. Avem aceleaşi structuri arondate care funcţionează pe raza comunei Bistra. Faţă de anul şcolar anterior nu vom avea modificări majore, declară Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

În anul şcolar 2024-2025, în comuna Bistra, cifra de şcolarizare se prezintă astfel: 79 de copii la grădiniţe şi 260 de copii de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a. În total, 339 de antepreşcolari, preşcolari şi elevi vor fi şcolarizaţi în instituţiile de învăţământ publice de pe raza comunei Bistra.

În ceea ce priveşte personalul didactic, numărul este de 28 titulari.

Elevii din comuna Bistra au la dispoziţie şi un microbuz şcolar pentru transportul la şcoală.

Educaţia copiilor şi calitatea actului de învăţământ se numără printre priorităţile principale ale administraţiei publice locale din Bistra.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate