.

HUNEDOARA: Acţiune de informare privind importanţa prevenirii, depistării precoce şi a tratamentului cancerului

Joi, 22 februarie, cu începere de la ora 11.00, la Centrul Recreațional al Pensionarilor, Direcția de Sănătate Publică Hunedoara în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Hunedoara și Primăria Municipiului Hunedoara derulează o acţiune de informare privind importanţa prevenirii, depistării precoce şi a tratamentului cancerului.
Ziua Mondială a Cancerului este mai mult decât o zi din calendar, este ziua de conștientizare globală a cancerului cu privire la prevenire, depistare și tratament. Data de 4 februarie a fost declarată ca ”Zi Mondială a Cancerului” în anul 2000, la Summitul Mondial împotriva Cancerului de la Paris, Franța. Cancerul este a doua cea mai frecventă cauză de deces în lume. Mai mult de o treime din cancerele comune sunt prevenibile și tratabile. 70% dintre decesele cauzate de cancer au loc în țările cu venituri mai mici.
Prin creșterea gradului de conștientizare a populației generale, îmbunătățirea educației și coordonarea acțiunilor individuale și colective, putem lupta pentru o lume fără cancer, în care toată lumea are acces la tratamente care salvează vieți prevenind cancerul, iar îngrijirea cancerului să fie disponibilă pentru toată lumea – indiferent de rasă și etnie, orientare sexuală, gen, vârstă, abilitățile fizice, locația geografică, mediul educațional și statutul economic.
Dovezile demonstrează că 40 % din cazurile de cancer POT FI PREVENITE prin adoptarea unui stil de viață sănătos și combaterea factorilor de risc comportamentali (fumatul, consumul de alcool, obeziatea, sedentarismul etc). Acționând prompt pentru a preveni cancerul, am rezolva în același timp o parte din problemele legate de obezitate și de alte boli netransmisibile (ex. bolile cardiovasculare și diabetul), deoarece toate aceste boli au în comun anumiți factori de risc.
Testele de screening pot ajuta la diagnosticarea precoce a unor tipuri de cancer, iar tratamentul este mai eficient. Mulți oameni nu pot efectua testele de screening de care au nevoie pentru că au un venit mic, nu au asigurare de sănătate sau au acces limitat la serviciile medicale.
Uniți suntem mai puternici! Acțiunile noastre, ale tuturor, pot lua diverse forme: motivarea oamenilor spre a oferi ajutor unui vecin sau prieten în suferință pentru a-l transporta la tratamentul cancerului sau implementarea și oferirea unor opțiuni alimentare sănătoase și accesibile în școli.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate