.

Un cetățean din Kosovo, prins de poliţişti conducând pe DN 7, la Sântuhalm, cu o viteză de 146 km/h

În perioada 14-18 februarie 2024, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au organizat o acțiune privind asigurarea unui grad corespunzător al siguranței cetățenilor, la nivelul județului Hunedoara, cu privire la prevenirea și diminuarea accidentelor rutiere, respectarea regimului legal de viteză pe tronsoanele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere, combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști dar și neacordarea priorității de trecere a pietonilor și a autovehiculelor.

Acțiunea s-a desfășurat pe toate arterele de circulație publică de pe raza județului Hunedoara.

În urma acestei acțiuni, polițiștii rutieri, au constatat și aplicat un număr de 430 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002, din care 328 sancțiuni pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit, 64 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni, 30 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști și 4 sancțiuni contravenționale pentru neacordarea priorității de trecere autovehiculelor.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice un număr de 45 permise de conducere din care  35 pentru depășirea vitezei maxim admise cu 50-70km/h și 2 pentru depășirea vitezei cu mai mult de 70km/h.

De reținut că, în cadrul acestei acțiuni au fost constatate un număr de 12 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice din care exemplificăm:

  1. La data de 14 februarie 2024, în jurul orei 23:00,  un bărbat de 41 ani, din comuna Totești, județul Hunedoara, a fost depistat de către polițiștii rutieri în timp ce conducea un, pe DJ 685 în afara localității Cârnești iar ca urmare a testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, acesta a prezentat o concentrație alcoolică 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

          În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

  1. La data de 16 februarie 2024 în jurul orei  22:15, un tânăr de 20 ani, a fost depistat de către polițiști în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Petroșani a fost testat de către polițiști cu aparatul din dotare și condus la spital pentru prelevare de probe biologice fiind suspect de consumul unor substanțe interzise.

      În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: „Conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”.  

  1. La data de 17 februarie 2024, în jurul orei 20:42, un cetățean din Republica Kosovo a condus pe DN 7, în localitatea Sântuhalm un autoturism cu o viteză de 146 km/h.

       În urma verificării documentelor prezentate de către conducătorul auto  și în urma discuțiilor purtate, a rezultat faptul că, acesta nu deține un permis de conducere internațional, constatând astfel  că acesta nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România.

       În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

  1. La data de 18 februarie 2024, în jurul orei 13:45, un tânăr de 26 ani, din municipiul Orăștie a fost depistat de către polițiști în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 107 km/h, pe un sector al DN 7 (km. 369) în afara localității Orăștie unde viteza este limitată la 70 km/h, iar urmare  verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat faptul că, autorizația provizorie de circulație este expirată.

      În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 Astfel de acțiuni ale polițiștilor rutieri vor continua și în zilele următoare, având ca scop atât prevenirea și diminuarea accidentelor rutiere cât și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate